На 18 и 19 юни Столичната община заедно със Столичната

...
На 18 и 19 юни Столичната община заедно със Столичната
Коментари Харесай

Ще ваксинират в три мола

На 18 и 19 юни Столичната община дружно със Столичната РЗИ разкрива мобилни пунктове за имунизация в три търговски центрове в града. Инициативата ще се осъществя на територията на моловете Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall. Te ще работят от 13:00 до 18:00 часа в двата дни, а искащите ще могат да избират сред векторна и РНК-ваксина.

С тях „ зелените коридори “, разкрити от общината за да се форсира процесът на имунизация в столицата, стават общо 8.

Ваксини ще се слагат и в столичните паркове, както в предходните три уикенда, където до момента са се имунизирали над 3200 души.
Мобилните пунктове за ваксини навън се намират в Южен парк (вход откъм бул. " Гоце Делчев " ), " Борисова градина " (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. " Бели Дунав " в ж.к. " Надежда 4 " ), парк „ Дружба “ до Културен институт „ Искър “ и в кв. " Красна поляна " (паркинга на Т-Маркет на бул.Възкресение). Те ще работят от 9:00 до 16:00 часа. Имунизацията ще се прави без предварителна регистрация.

Разкриването на мобилни пунктове навън в парковете, където всеки може комфортно да си сложи ваксина е по самодейност на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Организацията се прави от екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община. Във всички пунктове има медицински екипи от общинските лечебни заведения и диагностично-консултативни центрове.

През почивните дни имунизация ще се прави и в особено оборудвания рейс от СРЗИ, който ще бъде на Терминал 1 на Летище София. Бусът е подаяние от фондация „ Благотворителност и състрадание “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР