На 18 и 19 юни, от 10.00 часа ще се

...
На 18 и 19 юни, от 10.00 часа ще се
Коментари Харесай

И този уикенд безплатен тур „Стара Загора –  неразказани истории по правите улици“

На 18 и 19 юни, от 10.00 часа ще се проведат безвъзмездни градски турове от поредицата „ Неразказани истории по вършиме улици “. Началната спирка на завладяващото странствуване е Туристическият информативен център в Стара Загора.

Градският откривател и лекар по обществена антропология Мария Славчева ще върне участниците обратно във времето и ще опише позабравени истории за любопитни места в града и за хората, живели в миналото под липите. Посетителите ще имат опция да схванат малко повече за методите, по които са прекарвали свободното си време и по какъв начин са се забавлявали старозагорци през 20-те и 30-те години на предишния век.

Местата в групите са лимитирани до 20 индивида. Записването ще бъде прекратено при постигане на лимита за всяка група. За 19 юни – минимумът за група е 8 индивида, при по-малко записани, турът няма да се състои.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информативен център Стара Загора под надпис „ Стара Загора – неразказани истории по вършиме улици “ се реализира благодарение на Регионален исторически музей – Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора

Желаещите могат да: • последват линка към формата за записване: • позвънят на телефон: 042/ 62 70 98• отидат на място в Туристически информативен център (бул. “Руски “ № 27),
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР