На 18 и 19 юни 2018 г. успешно бяха проведени

...
На 18 и 19 юни 2018 г. успешно бяха проведени
Коментари Харесай

Успех за IPO-то на Градус АД със записани акции за над 81 млн. лв.

На 18 и 19 юни 2018 година сполучливо бяха извършени аукционите от първичното обществено предложение на акции на Градус АД. Бяха подадени общо 1 414 изпълними поръчки за 45 217 420 броя акции или 81% от продаваното количество, с което беше надвишено минималното условие за триумф на емисията (36 111 112 броя акции).

Беше избрана цена на предлагането от 1.80 лева (един лев и осемдесет стотинки), като на тази цена се извършват всички лимитирани и пазарни поръчки в границите на предлагането.

В двудневния аукцион се включиха, както огромни институционални, по този начин и голям брой дребни вложители.

„ Благодаря на всички нови акционери на Градус АД! Сега задачата е да създадем Градус АД пример за обществена компания. Ще дадем всичко от себе си, с цел да оправдаем гласуваното ни доверие.” – показа Ангел Ангелов, изпълнителен шеф Градус АД

Мартин Димитров от ПФБК уточни, че е извънредно удовлетворен от резултата на предлаганите акции на Градус АД. Това е най-голямото предложение от 10 години насам като съгласно него това потвърждава, че положителните и огромни български компании могат да употребяват БФБ-София като източник за финансиране на своя бизнес.

„ Резултатите демонстрират, че се получи добър микс сред ритейл и институционални вложители, които повярваха в капацитета на акциите и което се надяваме да бъде причина за дейна вторична търговия с акциите. “ – добави още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР