На 18 и 19 май в град Сиан, провинция Шаанси,

...
На 18 и 19 май в град Сиан, провинция Шаанси,
Коментари Харесай

Кои са двигателите за сътрудничество между Китай и страните от Централна Азия?

На 18 и 19 май в град Сиан, провинция Шаанси, ще се организира среща на високо ниво сред Китай и страните от Централна Азия. Това ще бъде първата присъствена среща сред тях от установяването на дипломатически връзки преди 31 години.

В момента и Китай, и страните от Централна Азия се намират във значим интервал на развиване. Китай се стреми към рационализация в китайски жанр, а страните от Централна Азия се концентрират върху реализирането на тактиката за ускорено развиване и чакат съдействието с Китай за постигането на тази цел. Едновременно с това другите страни са изправени пред невиждани промени за века и имат мощно предпочитание за общо справяне с провокациите. На този декор първата среща на високо ниво сред Китай и страните от Централна Азия се организира в унисон с потребностите на епохата, което безусловно ще даде подтик за непрекъснатото задълбочаване на взаимното стратегическо доверие и съдействие сред двете страни в разнообразни области.

Китай и петте страни в Централна Азия са разрастващи се страни, взаимно поддържат многостранността и общопризнатите интернационалните правила, както и коренните си ползи за отбрана на суверенитета и териториалната целокупност. Използвайки двустранни механизми и платформи на Шанхайската организация за съдействие, Китай и петте страни координират дейностите си в нанасяне на удар на сепаратистки, екстремистки и терористични сили, с цел да поддържат районния и международен мир и непоклатимост.

През миналите трийсет десетилетия Китай и страните от Централна Азия демонстрират взаимно почитание, поддържат добросъседски връзки, дружно преодоляват компликациите и водят взаимноизгодно съдействие, което служи като образец в интернационалните връзки. В момента държавните глави на шестте страни идват в гр. Сиан, където ще възнамеряват бъдещото развиване, с цел да основат по-сближена общественост на споделена орис, което ще е от изгода за съдействието сред тях през идващите трийсет десетилетия. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР