На 18 и 19 май Банкя се превръща в столица

...
На 18 и 19 май Банкя се превръща в столица
Коментари Харесай

Премиера на фестивал на уличните артисти в Банкя

На 18 и 19 май Банкя се трансформира в столица на различната просвета. Поводът е първият по рода си Фестивал на Уличните Артисти. Това заяви артистът и депутат Евгени Будинов, който е уредник дружно с кмета на столичния регион „ Банкя “ Рангел Марков.

Повече от 30 атрактивни младежи ще забавляват жителите и посетителите на курортния град с музика, спектакъл, циркови изкуства и пантомима. Те ще притеглят вниманието в централната част на Банкя – парк „ Ротонда “, Централен парк „ Кестените “ и Пешеходна зона. Артистите са особено подбрани и са измежду най-хубавите в България. Една от атракциите е тръгването им към Банкя.

На 18 май в 9:00 ч. от Централна гара – София специфична Ретро железница ще поеме към гара „ Банкя “. Всеки искащ може да си закупи билет и да се повози алегорично обратно във времето. Фестивалната стратегия в двата дни стартира в 11:00 ч. с осъществявания навън. На 18 май в 17:00 ч. ще гостува Импровизационен спектакъл „ ХаХаХа “ (открита сцена в парк „ Ротонда “). На идващия ден още веднъж в 17:00 ч. е спортният концерт с всички актьори. Входът е свободен.

Фестивалът има и благотворителна идея – събраните средства ще бъдат дарени за слагането на ъгъл за шах с три броя маси и места за сядане в Централния парк. Генерален спонсор на събитието е Младежкият съвет на Американския дипломат в България.

Фестивалът се организира с огромната поддръжка на артиста и народен представител Евгени Будинов и под егидата на кмета на регион „ Банкя “ Рангел Марков. Събитието е част от специфичната стратегия на Банкя във връзка 50-годишния ѝ празник като град и част от Календара на културните събития на Столичната община. Партньори на Фестивала са БДЖ, „ Железопътна инфраструктура “ и Министерство на образованието. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР