На 18 и 19 февруари bTV ще посвети голяма част

...
На 18 и 19 февруари bTV ще посвети голяма част
Коментари Харесай

bTV посвещава голяма част от програма си на 151-та годишнина от гибелта на Васил Левски

На 18 и 19 февруари bTV ще посвети огромна част от своята новинарска и публицистична стратегия на 151-та годишнина от гибелта на Васил Левски .

Зрителите ще си напомнят най-важните моменти от живота на Апостола на свободата и святото му дело в битката за българския народ.

Качени са 237 документа от и за Левски, измежду които негови фотоси и писма

Екипите на bTV Новините и настоящите излъчвания „ Тази събота и неделя “, „ 120 минути “, „ Тази заран “ ще отразят възпоменателните прояви в Карлово, Пловдив и София с директни включвания и забавни посетители за историята и личността на Апостола. Сред тях ще бъдат историкът проф. доктор Пламен Митев и родственикът на Левски Стефан Караиванов.

Снимка: bTV

Кореспондентите на bTV в страната ще имат директни включвания от Карлово с тържествената заря-проверка, заупокойната панихида в църквата „ Св. Богородица “, поклонението и шествието до родната къща музей на Левски, както и от Пловдив, където също ще бъде маркирана годишнината от неговата гибел.

Потомъкът на Дякона трансформира 155-годишната си къща в изложба, отдадена на делото на революционера

Почитането на паметта на йеродякон Игнатий – Васил Левски, в София ще бъде проследено от репортерите на bTV на 19 февруари с панихидата в храм „ Света София ". В 19 часа bTV Новините с водещ от мястото при Паметника на Апостола ще покажат възпоменателната гала.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР