На 18 август предстои поредният връх на поредната топла вълна,

...
На 18 август предстои поредният връх на поредната топла вълна,
Коментари Харесай

Още една отлична новина за излизащите в отпуск

 На 18 август следва следващият връх на следващата топла вълна, предизвести климатологът Георги Рачев по Би Ти Ви. Тогава се чака в страни като Унгария примерно температурите да са към 40 градуса. У нас също ще е доста топло, като от огромна Богородица (15 август) до четвъртък температурите ще са високи, идната събота и неделя ще спаднат леко до 29 градуса и ще са хубави температури, изсъхнало време. Много постепенно отиваме към есента, изясни Рачев.

Последните години са най-топлите, откогато се води статистика, сподели климатологът. Само преди дни в едно кварталче в Сиракуза на остров Сицилия бяха измерени 48,8 градуса. Според Рачев към момента не е несъмнено дали са измерени вярно, само че в случай че са същински, това е нов температурен връх в Европа.

Предишният се дължи на Атина, където температурата е стигнала до 10 стотни по-малко през 1977 година Именно по тази причина отчетът за климата на Организация на обединените нации демонстрира, че в случай че не бъдат взети незабавни ограничения в този момент, през днешния ден, пагубните прояви освен на времето, само че и на свлачища, наводнения, циклони, торнадо ще се усилват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР