На 18 август 2021 г. младоженците Ани Кирилова и Мартин

...
На 18 август 2021 г. младоженците Ани Кирилова и Мартин
Коментари Харесай

Младоженци дариха книги на болницата в Елин Пелин

На 18 август 2021 година младоженците Ани Кирилова и Мартин Горчев подариха доста детски книжки на детско поделение към болница МБАЛ „ Елин Пелин “. Семейство Горчеви предложили на всички посетители на тяхното сватбено празненство да дарят книжки за най-малките пациенти на общинската болница в гр. Елин Пелин. Ани и Мартин Горчеви са известни хореографи и сполучливи ръководители на детски танцов състав „ Пелинче “. Събраните книжки от сватбеното им празненство са особено предопределени за подаяние към детското поделение в МБАЛ „ Елин Пелин “ – гр. Елин Пелин, а измежду тях има подобаващи заглавия за всяка възраст – книжки за оцветяване от най-малките, типичен приказки, завладяващи истории, както и романи за порасналите деца.  



Д-р Мая Луканова – шеф на МБАЛ „ Елин Пелин “ и доктор Веселина Стоева – шеф на детското поделение с наслада одобриха книжките, които им бяха дарени. Те благодариха от сърце на младото семейство и техните посетители за великодушния жест, тъй като с книжките времето на дребните пациенти ще минава по-лесно и бързо под медицинския контрол. На събитието участва и госпожа Рени Николова, заместник-кмет на Община Елин Пелин с сектор „ Образование, филантропични и обществени действия “, чиновници на отдел „ ОХСД “, както и медицинския личен състав на детското поделение в общинската болница. Г-жа Николова също благодари на сем. Горчеви и им сервира дребен подарък от името на кмета на Община Елин Пелин. „ Децата са нашето бъдеще и грижите за тях са най-важни. Светът на книгите е необхватен и магически за всяко дете, а с книжките времето минава най-добре… “ добави тя.  

***

„ Обявените за търсене Ани Кирилова и Мартин Горчев най-сетне се откриха взаимно “ – с това обръщение стартира своя „ Сватбен вестник “ бъдещото семейство. С него те са поканили своите близки и другари за огромния си ден в живописното селце Лещен. В изданието бъдещите младоженци споделят желанието си към гостите да не купуват цветя за булката, а вместо това да донесат детска брошура.  

Мартин Горчев е от Монтана и е някогашен танцьор на отбор „ Северняци “ при Обединен детски комплекс „ Ние, врабчетата “ в Монтана. Ани Кирилова е от гр. Елин Пелин и като дете е част от танцов състав „ Пелинче “ в родния си град. Любопитен факт е, че и двамата са изучавали благосъстоянието на българските национални ритми под управлението на своите майки, които са хореографи на съставите. По-късно любовта към родния фолклор ги води в Националното учебно заведение за танцово изкуство в София, а по-късно и в Академията за музикално и танцово изкуство в град Пловдив. Пътищата им обаче се пресичат много по-късно, когато към този момент са професионални танцьори в Национален фолклорен отбор „ Българе “ в София. През годините Мартин и Ани вземат участие във всички спектакли на ансамбъла и с тях пътуват в разнообразни страни по света. Тяхната приказка обаче стартира в града на любовта - Париж. Искрата посред им пламва по време на турне на ансамбъла във Франция. На сватбеното празненство, провело се в края на юли 2021 година участва Николина Чакърдъкова и Неврокопския отбор като публични посетители на младоженците, които от две години към този момент са част от състава на именитата певица. Празникът бе почетен от ръководителя на отбор „ Българе “ господин Христо Димитров и техни сътрудници от състава, както и преподавателите на Мартин и Ани от Националното учебно заведение за танцово изкуство в София – Никола Колев и Кристина Александрова.  

Желаем на младото сем. Горчеви доста фамилно благополучие и професионални триумфи на сцените по света и у нас, показвайки хубостта на родния фолклор.

Още от СОФИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР