На 18.03.2022 г. е образувано досъдебно производство за това, че

...
На 18.03.2022 г. е образувано досъдебно производство за това, че
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: Показаният от Рашков документ за досъдебно производство е придобит чрез нерегламентиран достъп до информационната база данни на ПРБ

На 18.03.2022 година е формирано досъдебно произвеждане за това, че през 2022 година длъжностно лице (министър) е направило нарушаване на служебните отговорности за да се набави имотна полза, като от това са произлезли немаловажни нездравословни последствия. Това оповестиха от Специализираната прокуратура, откакто през вчерашния ден вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че има досъдебно произвеждане против вицепремиера Асен Василев по сигнал на " Инса ойл ".

Специализирана прокуратура удостоверява, че е получила разнообразни сигнали, съдържащи съществени изказвания за осъществени нарушавания на служебните отговорности, във връзка с висши обществени чиновници.

" На 23.03.2022 година представители на изпълнителната власт демонстрираха обществено пред български медии разпореждане за формиране на досъдебно произвеждане, което не е подписано и подпечатано. Това дава съображение да се допусна, че в случай че документът е достоверен, той е добит посредством нерегламентиран достъп на незнайно досега лице в осведомителната база данни на Прокуратура на Република България. Разгласяването на информацията е станало без позволение от наблюдаващия прокурор, в нарушаване на член 198 от Наказателно-процесуален кодекс. Специализирана прокуратура не може да удостовери достоверността на показания документ от министъра на вътрешните работи ", пишат от прокуратурата във връзка показания и през днешния ден от Рашков в утринния блок на bTV документ.

Наблюдаващият прокурор към този момент си е направил отказ " по отношение на политическите квалификации и разгласяване на името му. Той възприема това като практикуване на политически напън върху работата му по следствието ".

От спецпрокуратурата разясняват и думите на Кирил Петков, съгласно който сходно досъдебно произвеждане е " безсрамие ": " Изказването жестоко нарушава правилото за разделяне на управляващите и на върховенството на закона по отношение на български самостоятелен магистрат, който упражнява конституционните си пълномощия. Действията на висши представители на изпълнителната власт оставят подозрение, че има персони, които са над закона ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР