На 17 юни в 9:22 ч. пекинско време бе изстреляна

...
На 17 юни в 9:22 ч. пекинско време бе изстреляна
Коментари Харесай

Китай изстреля успешно космическия кораб „Шъджоу-12“

 На 17 юни в 9:22 ч. пекинско време бе изстреляна ракетата „ Шънджоу-12 “ с трима космонавта на борда. Модулът на галактическата станция „ Тиенхъ “ чака първите си жители. Това е първата пилотирана задача в процеса на построяването ѝ. По проект тримата космонавта ще останат в нея три месеца.

Много задгранични медии отразиха събитието, като показаха, че това е следващо доказателство за все по-голямата убеденост и качества на Китай в региона на космонавтиката.

Настоящата задача е значима част от построяването на китайската галактическа станция. Както споделя Джонатан Макдауъл, академик от Харвард-Смитсоновия център за астрофизика, задачата на тримата китайски космонавти е „ да основат нов дом в космоса “. В рамките на актуалната задача те ще извършат разнообразни опити във и отвън модула.

Това ще сътвори основа и ще натрупа опит в построяването на галактическата станция и приложението на съответните технологии. Китай си е сложил за цел до 2022 година да построи галактическа лаборатория.

Откакто започва програмата си за пилотирани галактически полети страната разчита главно на лични сили в реализирането ѝ. Заедно с това води съдействие с институции от Русия, Германия, Франция и други страни. Плановете на Китай са да си сътрудничи с интернационалната общественост в експлоатирането на галактическата си станция, в прехвърлянето на технологии, в изпълняването на взаимни полети с задгранични астронавти и други. До момента Китай е избрал 9 плана на Службата на Организация на обединените нации по въпросите на галактическото пространство за взаимни опити със 17 страни.

Тези ограничения имат една цел – да трансфорат китайската галактическа станция в лаборатория, която работи за благополучието на човечеството, спомага за развиването на галактическите науки и биологията, както и нововъведенията в обвързваните с тях браншове, с цел да способства за проучването на вселената и мирното потребление на космоса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР