На 17 юни, петък, държавният глава Румен Радев ще посети

...
На 17 юни, петък, държавният глава Румен Радев ще посети
Коментари Харесай

Радев ще посети Националния център по мехатроника и чисти технологии

На 17 юни, петък, президентът Румен Радев ще посети Националния център по мехатроника и чисти технологии – кампус „ Студентски град “, където ще прегледа лабораторния комплекс и ще организира среща с ректорското управление на Техническия университет – София.

От 11.00 часа в зала „ Проф. Цв. Лазаров “ президентът ще насочи одобрение по време на гала с присъединяване на ръководителите на лабораториите, построени в кампуса на Националния център в ТУ-София.

Националният център по мехатроника и чисти технологии е сбъднат с европейско и национално съфинансиране. Неговата цел е да сплоти известни учени в региона на мехатрониката и чистите технологии и да сътвори водеща в тази област научна институция, която да насърчи научноизследователската активност, софтуерното развиване и нововъведенията.

Партньори по плана са 12 института на Българска академия на науките, Технически университет – София, Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, Технически университет – Варна, Технически университет – Габрово, Химико-технологичния и металургичен университет и Централната лаборатория по приложна физика към Българска академия на науките – Пловдив. За партньорство са привлечени и структури на университети в Израел, Холандия и Швейцария, както и представители на бизнеса.

В петък, от 14.00 часа президентът Румен Радев ще взе участие в научна конференция на тематика „ Административното правораздаване – история, настояще и бъдеще “. Събитието, което ще се състои в зала „ Шекспир “ на Гранд хотел „ Милениум “, е отдадено на 110-ата годишнина от основаването на Върховния административен съд и 15-ата годишнина от основаването на 28-те административни съдилища на територията на България.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР