На 17-ти юли2023 година, Районен съд -Плевен отбеляза Деня на

...
На 17-ти юли2023 година, Районен съд -Плевен отбеляза Деня на
Коментари Харесай

Районният съд и Затворът в Плевен отбелязаха Деня на международното наказателно правосъдие

На 17-ти юли2023 година, Районен съд -Плевен означи Деня на интернационалното наказателно правораздаване в Затвора – град Плевен.

Инициативата се проведепо концепция на ръководителя на Районен съд -Плевен,съдия Вера Найденова и бе осъществена взаимно със Затвора – Плевен и регионално звено „ Изпълнение на наказванията “ – регионална пробационна работа.

На днешния ден, Затворът вград Плевен отвори вратите си за възпитаници от плевенски учебни заведения, като чиновници на пандиза и на регионалната пробационна работа, срещнаха младежите със своята работа.



Децата бяха посрещнати в постройката на образователния център към пандиза от началника – ст. ком. Стефан Стефанов. Гл. инсп. Ваня Тихова – началник-сектор „ Затворническо общежитие “, описа за основаването на пандиза и срещна учениците със структурата му, както и с броя на пандизчиите, пребиваващи на територията на Затвора. Ст. инсп. Иво Кузманов, който е началник-сектор „ Социални действия и възпитателна работа “, срещна аудиторията с типовете санкции и типовете режим на изтърпяване на наказването „ отнемане от независимост “, като обърна внимание и на възпитателната работа, която се организира във връзка с лишените от независимост.

Инсп. Ваня Пироева от регионална пробационна работа показа пред учениците пробацията, като тип наказване, което се постанова като опция на „ отнемане от независимост “, както и типовете пробационни ограничения, които биват налагани, като съдът, благодарение на чиновници от пробационните служби, взема решение какви да са те. Инсп.Петьо Маринов, който е учител в образователния център към пандиза – град Плевен показа работата на образователния център и методите и методите на подготовка на надзиратели.

Съвместната самодейност на Районен съд – град Плевен и Затвора –Плевен приключи с няколко демонстрации пред публиката, с които чиновниците на пандиза демонстрираха част от своите ежедневни действия. Интересно за учениците бе представянето на мл. инсп. Венцислав Димитров, който благодарение на белгийската овчарка „ Бруно “ сподели по какъв начин се прави претършуване на автомобил, разкриване на наркотични субстанции, скрити в него, както и обиск и задържане на причинител на правонарушение, след което учащи се в образователния център към пандиза – Плевен направиха проява на бойни умения, както и осъществяване на обиск и задържане.



На 17 юли през 1998 година е признат Римският статут на Международния углавен съд.

Римският статут открива четири съществени интернационалните закононарушения: геноцид, закононарушения против човечеството, военни закононарушения и закононарушението „ експанзия “. Тези закононарушения „ не подлежат надавност “.. В наши дни, за жалост, не престават да се правят закононарушения против човечеството и военни закононарушения, и Международният углавен съд е изправен пред трайни външни провокации.

Ежегодно на тази дата Европейският съюз декларира своя ангажимент да отстоява и пази правилата и полезностите, залегнали в Римския статут и да поддържа Международния углавен съд, заявявайки уговорката си да продължи да бъде движеща мощ за усилване на поддръжката за интернационалното наказателно правораздаване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР