На 17-ти ноември 2023 предстои поредното издание на мащабния образователен

...
На 17-ти ноември 2023 предстои поредното издание на мащабния образователен
Коментари Харесай

Васко Василев – звезден гост в АМТИИ

На 17-ти ноември 2023 следва следващото издание на огромния учебен план на АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив ПРОЕКЦИИ НА ДИАЛОГА, в което посетител ще бъде виртуозният цигулар Васко Василев.

Първото издание на ПРОЕКЦИИ НА ДИАЛОГА започва през есента на 2021, продължи през 2022 година и мина при извънреден интерес от аудиторията. Този план е част от главната задача на Академията да бъде медиатор в културния живот, да подтиква обмена на креативен хрумвания и съпреживяването на художествените процеси и да трансформира визиите и разбиранията за изкуство.

Васко Василев ще изнесе обществена лекция на тематика „ Преплитането на границите в най-универсалния език – музиката “, ще организира майсторски клас и ще бъде интервюиран в подкаст.

Лекцията на Васко Василев е с вход свободен и ще се организира на сцената на Концертна зала АМТИИ, ул. „ Тодор Самодумов “ №2, на 17.10.2023г. (петък) от 13:00 часа. Линк към събитието във фейсбук ТУК.

От 18:30 часа е началото на уъркшопа, в който Васко Василев ще показа богатия си професионален опит с Академичен национален хор към АМТИИ и Академичен разбъркан хор „ Гаудеамус “.

Партньор на Васко Василев ще бъде Карлос Йаве, китарист от Севиля, възпитаник на Пако де Лусия, учител по китара и концертиращ музикант.

Подкаст епизодът ще разкрие още от вълнуващия взор на музиканта към изкуството и живота и скоро ще бъде наличен във всички известни платформи за слушане на АМТИИ.

Васко Василев приключва междинното си обучение в Москва, а години по-късно и висше обучение в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Той има богат репертоар и е прочут със своята еластичност в доста музикални жанрове. Соловите му осъществявания са го отвели по целия свят допълнително от 30 страни. Като концертиращ солист, Васко Василев извършва необятен набор от общоприети типичен творби, както и модерни творби и се отличава както като солист, по този начин и в съдействие с актьори от разнообразни жанрове като фламенко, поп и джаз. Едноименните концерти на Васко са разпродадени събития, кулминиращи със наложителните аплодисменти на игрища и концертни зали. Освен като концертиращ музикант, фамозният цигулар се занимава сполучливо и с диригентство, постановка и продуциране. Води мастер класове в Royal Academy of Music в Лондон и Conservatori Superior de Musica de Castello, Валенсия. През 2023-та е поканен за концерт занаятчия на особено подбрания оркестър за коронацията на Чарлз III в Westminster Abbey.

Звездни посетители на първото издание на Проекции на разговора са били маестро Найден Тодоров – диригент на Софийска филхармония, виртуозният акордеонист Петър Ралчев, проф. Петър Луканов – доайенът на българската хореография. След пролетното издание, което ни среща със световноизвестния кавалджия Теодосий Спасов, следва нова вдъхновяваща среща през есента на 2023 година

Всички предходни издания на Проекции на разговора може да гледате ТУК

Звездните подкаст епизоди чуйте ТУК .

Проекции на разговора е план на АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив, част от стратегия „ Наследство “ на Пловдив – Европейска столица на културата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР