На 17 септември официално стартира ученическият конкурс-обучение Работилница за творческо

...
На 17 септември официално стартира ученическият конкурс-обучение Работилница за творческо
Коментари Харесай

Ученическият конкурс „Работилница за творческо писане – Разкажи за София“ стартира на 17 септември

На 17 септември публично започва ученическият конкурс-обучение „ Работилница за креативно писане – Разкажи за София “. Проектът се провежда от Фондация „ Добрият образец “ и с финансовата поддръжка на Столична община.

Датата за старт на състезанието е определена неслучайно, защото на 17 септември означаваме Денят на София. В рамките на два месеца, учениците от междинните учебни заведения в града ще бъдат провокирани да разкрият своя гений и да покажат любовта и познанията си за столицата. Те ще развиват уменията си за креативно писане под вещото управление на професионални ментори, потвърдени имена в журналистическата специалност и университетските среди. В рамките на програмата на образованието е планувано участниците да решат три креативен задания:

Да приготвят есе по тематиката на конкурса;Да напишат пътепис за забавно място, прекарване, събитие, обвързвано с града;Да приготвят портрет на персона, обвързвана със София, чиято история може да служи за образец и горделивост.

В „ Работилница за креативно писане – Разкажи за София “ могат да се включат всички възпитаници от 8. до 12. клас в столичните учебни заведения. След като предадат своите есета, най-хубавите 30 ще бъдат определени от журито на състезанието и ще продължат със идващите две конкурсни задания. Те ще бъдат разпределени в тимове на ментори, които ще им дават директиви и противоположна връзка.

Най-добрите творби на участниците ще бъдат оповестени на уеб страницата на плана и в медийното пространство. Учениците ще се състезават за званието „ Посланик на София “ и огромната премия на състезанието. Тези от финалистите, които желаят да се образоват в информационните специалности в катедра „ Медии и публични връзки “ на УНСС, ще получат и банкет без изпит в катедрата. Имената на спечелилия и призьорите ще станат известни на специфична гала, която ще се организира на 25 октомври.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР