На 17 септември е денят на столицата на България –

...
На 17 септември е денят на столицата на България –
Коментари Харесай

София чества своя празник, общинският съвет се събира за последно

На 17 септември е денят на столицата на България – София. Той съответствува с християнския празник, в който Българската православна черква уважава паметта на светите мъченици София и дъщерите ѝ Вяра, Надежда и Любов. В чест на празника певицата Лили Иванова ще получи специфичната премия на общината за изключителни достижения и принос в културата. Гвоздеят на тържествата е аудио-визуален театър и ЗD мапинг. Заради тържествата, част от централните улици краткотрайно ще бъдат затворени.

По традиция честванията на празника ще стартират с тържествена сесия на Столичния общински съвет, на която ще бъдат връчени звания " Почетен жител на София ", " Почетен знак на Столичната община ", както и " Значка на София ". След това общинският съвет ще заседава за последно в този състав и в този мандат. Следващата сесия на общинарите ще е след изборите на 27 октомври.

В дневния ред на последното съвещание са включени по-скоро предизборни точки като решаването на проблемите със застрояването на противоречиви парцели в регион " Младост " или отчуждаването на последния парцел, необходим за построяването на кръгово кръстовище в регион " Студентски ".

Между тържественото и последното постоянно съвещание на съвета ще има водосвет и гала по издигане знамето на града.

От 17. 30 часа пред Народния спектакъл " Иван Вазов " стартира концерт на Софийския духов оркестър, а час по-късно в постройката на театъра ще бъдат връчени премиите на Столичната община за ярки достижения в региона на културата. Носител на тазгодишната специфична премия за изключителни достижения и принос в националната просвета е примата на българската музика Лили Иванова ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР