На 17 октомври, от 10.30 часа, в аулата на СУ

...
На 17 октомври, от 10.30 часа, в аулата на СУ
Коментари Харесай

Откриха Детско полицейско управление в СУ Йордан Йовков

На 17 октомври, от 10.30 часа, в аулата на СУ „ Йордан Йовков “ – Русе беше намерено първото за учебното заведение Детско полицейско ръководство. Гости на тържеството бяха доктор Росица Георгиева – Началник на Регионално ръководство на образованието – Русе, основен контрольор Пламен Първанов – Началник на Първо районно управление (на МВР) на ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе, госпожа Антоанета Ябанозова – Директор на Български червен кръст – Русе, учители от ДГ „ Пинокио “, отец Йордан от Храм „ Свети Георги “, чиновници на полицията, родители, възпитаници и посетители.

Начало на събитието даде тържественото внасяне на знамето на Детското полицейско ръководство. В своето слово Директорът на учебното заведение – госпожа Кремена Кръстева се обърна към присъстващите, като акцентира, че наред с безспорното обвързване на учебното заведение да образова, то има и нелеката задача да възпитава в дух на приемливост и правдивост и не на последно място – да научи всеки, прекрачил неговия предел, да съблюдава реда и сигурността на обкръжаващата го среда.

Началникът на Регионалното ръководство на образованието – Русе, доктор Росица Георгиева, извънредно топло и вълнуващо приветства присъстващите, като поздрави учениците за инициативността, а управлението, учителите и родителите за ангажираността да трансфорат концепцията в настоящ образователно-възпитателен модел.

С партньорството на Първо районно управление (на МВР) при ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе, в лицето на неговия началник гл. контрольор Пламен Първанов, бяха подписани Споразумение и Декларация за съдействие за основаване на Детското полицейско ръководство.

Доброволците на ДПУ поставиха клетва, а за край, с приятната изненада от чиновниците на Първо районно управление (на МВР) на ОД на Министерство на вътрешните работи, бяха запечатани вълнуващите моменти със фотоси пред паркираните в двора на учебното заведение полицейски коли.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР