На 17 март на ГКПП Капитан Андреево на трасе Входящи

...
На 17 март на ГКПП Капитан Андреево на трасе Входящи
Коментари Харесай

Турски гражданин е обвинен за контрабанда на 245 опаковки с хормон на растежа

На 17 март на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ дошъл товарен автомобил с непозната регистрация, пренасящ стока от Турция през България за Германия.

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било селектирано за щателна митническа инспекция. При осъществяването й в долапа на полуремаркето и под леглото в шофьорската кабина митническите чиновници са разкрили 245 опаковки, съдържащи химикалки с инжекционен разтвор с медикамента „ Genotropin “, представляващ хормон на растежа. Стойността на недекларирания лекарствен препарат възлиза на 100 653 лв..

Контрабандните артикули са били арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжната прокуратура в Хасково водачът на товарния автомобил, който е турският жител бил притеглен към наказателна отговорност.

Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение „ гаранция в пари “ в размер на 3000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР