На 17 март 2018 г. Солвей Соди“ посетиха 120 млади

...
На 17 март 2018 г. Солвей Соди“ посетиха 120 млади
Коментари Харесай

120 млади химици посетиха Солвей Соди

На 17 март 2018 година „ Солвей Соди “ посетиха 120 млади химици и техните ръководители, участници в 50-та Национална олимпиада по химия и запазване на околната среда, чийто хазаин е ЧСУ „ Юрий Гагарин “ в Камчия. Посетителите води Венцеслава Генова, шеф на Регионално ръководство на образованието – Варна. В визитата участваха възпитаници от цялата страна – София град и област, Пловдив, Варна, Кърджали, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Смолян, Стара Загора, Видин, Враца, Ямбол, Благоевград, Сандански и други.  

 
Ученици от 7 до 12 клас с изявени заложби и гении в региона на химията имаха неповторимата опция да прегледат най-големия цех в Европа за произвеждане на синтетична калцинирана сода. Те останаха впечатлени от мащабите на содовото произвеждане и от професионализма на хората, работещи в завода. 

Юра Драганова, шеф „ Човешки запаси “, показа на учениците и техните ръководители Група „ Солвей “ и девненския содов цех, както и визията за бъдещото им стабилно развиване. " Радваме се да посрещнем при нас толкоз доста младежи, искащи да се развиват в областта на химията. И както се видя в направената презентацията, химията е на всички места към нас. Ние сме горди да бъдем част от „ Солвей “ и устойчивата химия, ориентирана към възстановяване живота на елементарните хора по света. Ще сме още по-горди и щастливи, в случай че повече младежи като вас, стават част от Група „ Солвей “ – както в България, по този начин и по света “, сподели тя.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР