На 17 и 18 април в Пещера ще бъде дадено

...
На 17 и 18 април в Пещера ще бъде дадено
Коментари Харесай

Рали спринт шампионатът стартира този уикенд в Пещера

На 17 и 18 април в Пещера ще бъде обещано началото на автомобилния състезателен сезон в България за 2021 година.

С рали спринт "Пещера " 2021 ще бъде прекратено 8-годишното неявяване на южното ни градче от автомобилната карта на страната. Последното съревнование в града беше през август 2013 година, когато за последно се организира Планинско Пещера.

Организаторите на конкуренцията са заложили на остарели и изпитани прави, които са били част от рали "Хеброс " и WRC Рали България, а точно специфичен стадий "Пещера ", който ще би трябвало да бъде преминат два пъти от състезателите, както и скоростен стадий "Св. Константин ", който също е с две минавания. Общата отдалеченост на рали спринта е 96,50 км, от които 48,32 км. са спортни.

Церемониалният старт на надпреварата ще бъде даден в събота от 18:00 часа на площад "България " в Пещера. Самото съревнование започва в неделя, като първата кола потегля в 10:15 часа. В 09:15 часа ще бъде затворена първата права, а в 09:40 часа втората. Скоростен стадий "Св. Константин " ще бъде затворен и откъм Батак. Етапите няма да бъдат отваряне преди двете прекосявания на спортните коли.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР