На 17 декември 2014 г. Вашингтон и Хавана изненадаха света,

...
На 17 декември 2014 г. Вашингтон и Хавана изненадаха света,
Коментари Харесай

Пет години след историческото си помирение Куба и САЩ пак са скарани

На 17 декември 2014 година Вашингтон и Хавана изненадаха света, като оповестиха историческо доближаване след половин век омраза. Пет години по-късно идилията е нарушена и тегне заплаха от нов раздор.

Те са като " двойка, в която царува недоразумение ", показва страдание 34-годишната Одаидис Маранте, до момента в който пресича мястото, известно като Площада на въздишките. То се намира покрай американското посолство и там кубинците нормално чакат отговора на молбите си за виза. Мястото в този момент е пусто, защото консулските услуги бяха спрени.

Двете страни " постоянно търсят предлог да се скарат ненужно ", прибавя тя.

Отношенията паднаха " на доста ниско равнище ", признава в изявление за Агенция Франс Прес Карлос Фернандес де Косио, шеф на отдела в кубинското външно министерство, отговарящ за Съединени американски щати.

Но " може да се влошат още ", предизвестява той и упреква северноамериканската съседка, която ползва ембарго от 1962 година, че желае " да скъса съществуващите връзки " и да " затвори посолствата ", които бяха още веднъж отворени през лятото на 2015 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР