На 17 април, когато Православната църква чества големия християнски празник

...
На 17 април, когато Православната църква чества големия християнски празник
Коментари Харесай

Кръводарителска акция пред столични храмове на Цветница |

На 17 април, когато Православната черква празнува огромния християнски празник Вход Господен в Ерусалим - Цветница, с благословението на Негово светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит пред три столични храма ще бъде осъществена обичайна акция по непринудено кръводаряване. Това оповестиха от Софийската митрополия.

Акцията ще се извърши пред митрополитския катедрален храм " Св. Неделя ", пред " Св. Седмочисленици " и пред " Покров Богородичен ". Организатор е Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) в София.

" Даряването на кръв в помощ на болните и потърпевшите е израз на най-искрено великодушие и братолюбие, напълно в духа на православната традиция. Националният център по трансфузионна хематология, като профилиран орган на Министерството на здравеопазването на Република България, извършва виновната задача да взема, диагностицира, преработва и обезпечава нужните количества кръв и кръвни съставки за лекуване на пациенти от цялата страна ", споделя споделя доктор Николай Николов - шеф на НЦТХ, представен от Софийската митрополия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР