На 17.11.2022 г., в гр. София се сключи Меморандум за

...
На 17.11.2022 г., в гр. София се сключи Меморандум за
Коментари Харесай

Меморандум за сътрудничество и съвместна дейност на НДР със Съюз на пенсионерите – 2004 Обединени

На 17.11.2022 година, в гр. София се подписа Меморандум за съдействие и взаимна активност сред:

Национално Движение Русофили, представлявано от Николай Малинов – ръководител на Националния съвет на Движението и

Съюз на пенсионерите – 2004 Обединени, представляван от Валентина Николова – ръководител на Управителния съвет на Съюза.

При реализиране на взаимната активност, Страните ще се управляват от следните съществени цели:

1. Обединяване на българското общество на основата на разбирането, че главен фактор за развиването и просперитета на България и обезпечаване на пълностоен и заслужен живот на българските жители е развиването и задълбочаването на българо-руските политически, стопански и културни връзки.

2. Установяване и развиване на разнообразни форми на образование и включване на възрастните хора в публичния живот на страната и повишение на тяхната обществена интензивност. Популяризиране на приноса им за развиването на България и българското общество.

3. Защита на правата и ползите на възрастните хора във всички области на публичния живот, повишение ролята и престижа на Съюза във вътрешен и интернационален проект.

4. Подкрепа, развиване и обогатяване на националната ценностна система, учредена на възприятията на почитание, обвързаност и обич към славянството, православието, обичайните полезности и Русия, като опора на общия славяно-православен културно-цивилизационен модел.

Страните се споразумяха да си сътрудничат в следните области:

1. Съвместно образуване и присъединяване в разнообразни всеобщи прояви на национално, районно и локално равнище, свързани с паметни дати и събития от историята на България.

2. Организиране на разнообразни културни прояви: концерти, изложения, документални и художествени прожекции, креативен срещи и други

3. Установяване и поддръжка на разнообразни форми нахудожествена самоинициатива, свързани с българското и съветското музикално-поетично творчество. Провеждане на прегледи на художествената самоинициатива.

4. Развитие и поддръжка на спортно-туристическата активност. Провеждане на екскурзии и спортни празници.

5. Организиране на визити на паметни места, свързани с националноосвободителните битки на българския народ и Руско-турската освободителна война.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР