На 160 км от бреговете на Кипър е открито голямо

...
На 160 км от бреговете на Кипър е открито голямо
Коментари Харесай

Голямо находище на газ е открито по крайбрежието на Кипър

На 160 км от крайбрежията на Кипър е намерено огромно газово находище. Съобщението беше направено от италианската енергийна компания Eni, която има 50% от Eni Cyprus, работеща в шести блок на изключителната икономическа зона (ИИЗ) на Кипър, където беше прокаран сондажът Cronos-1 с проучвателна цел.

Предварителните оценки сочат съществуване на към 2,5 трилиона кубични фута (TCF) газ, като има обилни спомагателни благоприятни условия за развиване, които ще бъдат проучени посредством спомагателен сондаж в региона, заяви " Cyprus Mail ".

За находището, което попада в областта на деяние на сътрудниците на Eni и TotalEnergies, се твърди, че запасите му се правят оценка на 70 милиарда кубични метра. Очаква се сондажът да има и огромен капацитет, който ще бъде оценен по време на спомагателните проучвателни работи, се споделя в изказване на компанията.

" Сондажът Cronos-1 е четвъртият изследователски сондаж, продънен от Eni Cyprus, и вторият в шестия блок на изключителната икономическа зона на Кипър след откриването на сондажа Calypso-1 през 2018 година Откриването на Cronos-1 слага началото на спомагателен евентуален рандеман на газ в района и е част от тактиката на Eni за увеличение на спомагателните доставки на газ за Европа ", се споделя в изказването.

Eni работи в Кипър от 2013 година насам. Компанията ръководи блокове 2, 3, 6, 8 и 9 и има дялове в блокове 7 и 11, ръководени от TotalEnergies.

В настрана изказване в понеделник TotalEnergies също по този начин заяви, че е планувано прокарването на още един изследователски сондаж в блок 6.

" Този сполучлив изследователски сондаж в Cronos-1 е още една илюстрация на въздействието на нашата тактика за изследване, която е ориентирана към разкриване на запаси с ниски механически разноски и ниски въглеродни излъчвания ", съобщи Кевин Маклахлан, старши вицепрезидент по изследването в TotalEnergies. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР