На 16 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с

...
На 16 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с
Коментари Харесай

Обявиха свободен вход във Военноморския музей за Деня на Бащата

На 16 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и богата стратегия във Военноморския музей за трета поредна година ще се организира Ден на бащата.

Част от разнообразната стратегия в този ден включва играта „ Опитен моряк “, която ще провокира децата да се оправят с разнообразни тествания, а тези, които ги преодолеят, ще получат специфичен документ. Всички, решили да отбележат началото на лятната почивка в музея, ще могат да ревизират и уменията си по скално катерене, както и да влязат в ролята на корабен артилерист.



Детска занималня с четене на книжки и игри с пъзели и оригами ще подтиква освен логическото, само че и креативното мислене на по-любознателните. Заедно с игрите децата и техните родители ще научат и потребни умения – по какъв начин да окажат първа помощ и да оказват помощ на човек в неволя.

За първи път дребни и огромни ще имат опцията да се включат и в музейното ателие „ Моряците в моя жанр “. В него посетителите ще могат да споделят персонални родови истории, свързани с българското морско минало, да дарят на музея или да покажат тематични свои фотоси, движимости, документи. За край всички искащи могат да посетят Нептуновата поща в музея и да напишат „ писмо в бутилка “, в което да опишат своите усещания и оферти, свързани с празника.

Посетителите в този ден ще могат да прегледат гратис освен непрекъснатата експозиция на музея, само че и кораб-музей „ Дръзки “.

Събитието се реализира със съдействието на Старгейт Маритайм ЕООД, Спортен клуб „ Чудните скали “, Български юношески червен кръст – Варна, Издателство „ Славена “.

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР