На 16 юни 2018 г. (събота) в парк Възраждане“ в

...
На 16 юни 2018 г. (събота) в парк Възраждане“ в
Коментари Харесай

Финалист в ПРОМЯНАТА участва в първия по рода си у нас Отбор с мечта

На 16 юни 2018 година (събота) в парк „ Възраждане “ в София ще се организира първото по рода си събитие – „ Отбор с фантазия “ . Организаторите са три добре познати персони в спорта в България – ултрамаратонецът Краси Георгиев , двукратният международен първенец по паркур/ фрийрън Делян „ Дидо “ Димитров , и маратонецът и кросфит спортист Иван Димов (основател на фондация „ Сингъл степ “ – финалист в ПРОМЯНАТА - най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп).

Заедно те виждат потребността да основат самодейност, която да събере благотворително средства и да разпространява обществени дела посредством спортни провокации и надпревари, в необятно партньорство с общината, бизнеса, спортната общественост и всички жители. Трима спортисти с друг профил, се сплотяват, с цел да допринесат към три организации, които са бенефициенти на събитието – Сдружение „ Деца с онкохематологични болести “, фондация Single Step, работеща за поддръжка на ЛГБТИ младежи и техните фамилии и BEST foundation, която провежда клубове за диспути и красноречие на британски език в гимназии в цяла България. Събраните средства ще бъдат разграничени поравно сред трите организации.

“Често слушам “тук е по този начин ”, сякаш това би трябвало да ни помири с действителността. С Дидо и Краси се провокираме непрекъснато и то освен в спорта. Това събитие ще покаже, че когато не се разделяме, сме доста по-силни ”, показа Иван Димов.

Краси Георгиев от своя страна сподели, че “предизвикателствата са метод на живот за мен и съм извънредно щастлив, че открих сродни души и другари. С това събитие, тримата желаеме да предизвикаме всички да бъдем дружно по-добри със спорта ”.

„ Отбор с фантазия “ ще се организира в границите на целия ден на 16 юни , започвайки преди изгрев слънце. Първи ще са спортните провокации на Краси Георгиев и Иван Димов – от 04:30 ч. до 10:30 ч. Краси ще избяга 50 км., а Иван ще прави 5000 лицеви опори.-->

Непосредствено по-късно госпожа Фандъкова ще даде формалния старт на събитието, което ще включи надпревари сред корпоративните тимове, музика от обичани български реализатори и игри. В 16:00 ч. ще стартира вторият републикански шампионат по паркур/ фрийрън за купата на TELUS International Europe. За край на събитието ще бъдат наградени спечелилите от шампионата.

“Посвещаваме втория народен шампионат по паркур/ фрийрън в памет на моя най-хубав другар Антони “Шорти ” Лютов, който умря от рак предходната година. Ние не забравяме своите и фамилията ни става още по-голямо благодарение на Краси и Иван ”, показа Делян „ Дидо “ Димитров.

Всички искащи могат да подаряват за самодейността посредством преди, по време и след събитието. Компаниите, които желаят да вземат участие и също да наберат средства, имат опция да образуват свои тимове от по 4 души, които да се състезават в спортните провокации на “Отбор с фантазия “. Нови корпоративни тимове могат да се причислят към самодейността, като се свържат със Single Step на.

Повече информация за събитието може да намерите и.

„ Отбор с фантазия “ е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и е част от самодейностите за „ София – европейска столица на спорта 2018 “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР