На 16 юни 1963 г. ракетата носител Восток 6 издига

...
На 16 юни 1963 г. ракетата носител Восток 6 издига
Коментари Харесай

Първата жена космонавт разказа как мисията ѝ с "Восток 6" можело да е фатална!

На 16 юни 1963 година ракетата притежател " Восток 6 " издига Валентина Терешкова на орбита и по този метод я трансформира в първата жена космонавт. След 48 обиколки в границите на към 70 часа някогашната текстилна работничка триумфално се завръща на Земята. Основна заслуга за полета й има основният мозък на руската галактическа стратегия - Сергей Корольов, написа Obekti.bg.
Техническа неточност обаче е можела да я остави в Космоса вечно.
В началото на второто денонощие Терешкова открива, че е позволена неточност при програмирането и че при включване на моторите за намаляване капсулата е почнала да се отдалечава от Земята.
“В автоматизираната стратегия на кораба беше позволена неправилност: той беше по този начин ориентиран и насочен, че вместо да се спуска, назад - издигаше се в орбита. Аз не се приближавах към Земята, а с всяко навиване се отдалечавах от нея” – споделя Терешкова.
Терешкова доложила за този проблем на Корольов. Едва на втория ден заложили в системата новите данни и орбитата почнала да се изправя. “Сергей Павлович ме помоли да не описвам за това. И ето, аз пазех тайната десетки години - изяснява простодушно Валентина. По този метод тя икономисва едно в действителност съществено наказване на инженера, позволил това да се случи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР