На 16 юли в Народна зала в Пекин беше открита

...
На 16 юли в Народна зала в Пекин беше открита
Коментари Харесай

Нобеловият лауреат Дейвид Грос: Нека държавите разширят сътрудничество си в различните науки

На 16 юли в Народна зала в Пекин беше открита първата Международна конференция за фундаментални науки под мотото " Фокус върху фундаменталните науки, които управляват бъдещето на човечеството ". На конференцията участваха повече от 300 задгранични учени, измежду които повече от 10 носители на медала " Фийлдс ", притежатели на премията " Тюринг ", на нобелова премия и повече от 50 учени от разнообразни страни. Сред тях беше и 83-годишният Дейвид Грос, нобелов лауреат по физика, член на Националната академия на науките на Съединени американски щати и задграничен член на Китайската академия на науките.

Дейвид Грос акцентира значимостта на фундаменталните науки и високо оцени мнението на китайския ръководител Си Дзинпин, че фундаменталните науки са извънредно значими.

Той се съгласи, че проучването в науката се нуждае от интернационално съдействие. Като американски академик, Грос се тревожи за влошените връзки и търканията сред Китай и Съединени американски щати в областта на развиването на науката. Според него съдействието може бъде печелившо и за двете страни.

Професор Грос е мощно впечатлен от бързото развиване на китайската просвета и технология и окуражава младежите да бъдат любопитни и да правят със пристрастеност своите научни проучвания. Той се надява страните да разширят взаимноизгодното съдействие в нововъведенията в другите науки.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР