На 16 юли от 17 часа в Южния парк II,

...
На 16 юли от 17 часа в Южния парк II,
Коментари Харесай

Минифестивал ``Възможното образование`` в София тази събота -

На 16 юли от 17 часа в Южния парк II, зад музея „ Земята и хората “, стартира мини програмата на фестивала „ (не)Възможното обучение ”.

" И тази година събитието ще събере просветителни специалисти, учители, психолози, родители, които се интересуват живо по какъв начин можем да създадем образованието в България по-добро. Радваме се, че можем да оказваме помощ тази действена общественост от хора да става все по-голяма и концепциите за смяна в образованието да доближават от ден на ден хора. Програмата на фестивала дава опция на участниците освен да гледат филми, които споделят разнообразни хрумвания за това по какъв начин можем да вършим обучение, само че и дава пространство за разискване на тези хрумвания и шерване на сходен опит от България в полемики след прожекциите " - обявиха уредниците на фестивала.

ПРОГРАМАТА

" Най-страхотният ден “ е късометражен филм за американско начално учебно заведение, което вкарва “горски петъци ” в програмата си - всеки петък учебното заведение се организира в близката гора. Вдъхновени от горските учебни заведения в Скандинавия и подкрепени от научни проучвания за значимостта на свободната игра и връзката с природата като естествено и основно средство за оформяне на човешката персона и учене, учители и родители откриват посредством личните си наблюдения големи промени в децата. Техният опит може да се употребява и ползва както от родители, по този начин и да въодушевява други учебни заведения за сходни начинания. В полемиката след кино лентата участниците във феста ще имат опция да се срещнат персонално с опита на Горско учебно заведение „ Мъхеста брада “ и „ Номадия “.

“Съкровищата на хуманната педагогика ” е видео от лекция на Шалва Амонашвили - грузински възпитател и психолог, създател на педагогика на съдействието или още наричана " хуманна " педагогика, въпреки че в днешно време в полето на хуманните педагогики попадат и доста други течения и подходи, които са предмет на фестивала " (не)Възможното обучение ".

" Най-голям късмет за триумф " - провокативен документален филм, който преглежда историята на образованието в Съединените щати и разкрива все по-осезаемите дефекти на общоприетите просветителни способи в днешния новаторски свят. Филмът изследва завладяващи нови подходи, които имат за цел да революционизират образованието във формата, в която го познаваме, като въодушевяват учебните общности да премислят на какво са способни учениците и учителите. Филмът е номиниран за голям брой награди, в това число през 2015 година е в формалната селекция на фестивала за без значение кино “Сънданс ”.

Входът за минифестивала " (не)Възможното обучение " в София тази събота е свободен.

Подробна стратегия и методите за регистрация за присъединяване в събитията на Фестивала на.

Следете настоящата информация за Фестивала тук:

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР