На 16 юли Карлос Алкарас постигна немислимото за мнозина и

...
На 16 юли Карлос Алкарас постигна немислимото за мнозина и
Коментари Харесай

Силните думи, които Джокович и Алкарас си размениха

На 16 юли Карлос Алкарас реализира немислимото за мнозина и съумя да победи Новак Джокович на финала на тенис шампионата Уимбълдън в Лондон. От тогава мина към този момент месец, само че еуфорията за 20-годишния испанец не стихва, а той продължава да натрупа триумф след триумф.
 Карлос Алкарас и Рафаел Надал - едно известие в точния миг и едно предложение
Какво изиска Алкарас от Надал

Дали ще сбъдне и тази фантазия

Сръбският тенисист пък тази седмица изигра първия си мач в Съединени американски щати от две години насам на шампионата в Синсинати. Заради условието за ваксина против коронавирус, с цел да бъде позволен в страната, той пропусна няколко надпревари, само че към този момент това не е спънка пред него. А преди да излезе на корта направи коментар по отношение на загубата в британската столица, която сигурно още помни ясно.

Новак Джокович заяви пред медиите, че му е трябвало единствено един ден, с цел да се възвърне от неуспеха и да продължи да гледа напред. Въпреки че триумфът на Алкарас му лиши опцията да завоюва Големия шлем тази година, сърбинът е стимулиран да бие всеки, против който се изправи на корта, и да натрупа точки в актива си.
 Снимка 630122

Ноле гледа метафизичен на нещата и си е споделил, че загубата от Алкарас не е нито първата, нито последната, която ще претърпи. Той дефинира финала на Уимбълдън като доста оспорван и счита, че също е бил доста покрай успеха. Но не омаловажава усилията и уменията на Алкарас, който дефинира като " заслужил победител ". Нарича го и " приключен състезател ", който, съгласно него е съвършеният микс сред " Голямата тройка " - Ноле, Рафа и Федерер.

За него е било значимо да си почине добре и да прекара време със фамилията си, преди да се завърне на корта на Откритото състезание в Синсинати. За разлика от него, 20-годишният испанец не си даде никакво време за отмора и записа още няколко победи в къси периоди. А в този момент съществува действителната опция двамата с испанеца още веднъж да се срещнат във финалната фаза на шампионата, предава The Sport Rush.
 Снимка 625005

Представянето на тенисистите ще даде изясненост и дали ще настъпи разбъркване в подреждането в международната класация на АТР. В моментае първи и води с огромна преднина Новак Джокович. А да резервира лидерската си позиция е основа цел на испанеца, който наподобява по-мотивиран от всеки път и е подготвен още веднъж да победи Ноле, в случай че му се отвори тази опция.
 Финалът на Уимбълдън и поддръжката за Карлос Алкарас от принц Джордж и принцеса Шарлот
Новият воин на принцеса Шарлот и принц Джордж

Отново станаха център на внимание

" Харесвам тези борби. Трябва да им се наслаждаваш, изключително когато са против митове като Новак. Усещам, че аз съм му главният конкурент сега. За мен това е полуда, само че и се веселя ", сподели испанецът. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР