На 16 януари областният управител Варна Марио Смърков се срещна

...
На 16 януари областният управител Варна Марио Смърков се срещна
Коментари Харесай

Областният управител на Варна се срещна с представители на ГБИТК

На 16 януари регионалният шеф Варна Марио Смърков се срещна с Мориц Зайлер, началник на икономическия отдел в Посолството на ФР Германия и представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара /ГБИТК/.

По време на срещата бяха разисквани настоящи тематики като преимуществата и потенциала на Варненския район по отношение на Националния проект за възобновяване и резистентност, влизане на България в Еврозоната, различни източници за сила и използването на нови технологии. Бяха наранени въпроси за насърчаване на културно-историческия туризъм, двустранните контакти в региона на превоза, образованието и културата, нуждата от увеличение броя на квалифицираните фрагменти по отношение на новите провокации пред бизнеса.

Д-р Митко Василев, основен шеф на ГБИТК, и Кармен Вранчев - управител Фирми членове и събития, срещнаха регионалния шеф с активността на ГБИТК, основана през 2004 година въз основата на междуправителствено съглашение.

В нея членуват над 550 немски, български и интернационалните компании и организации в България.

Целта на най-голямата двустранна камара в България е да основава платформи за контакти, партньорства и продан на информация сред немски и български компании, да открива нови благоприятни условия за сполучлив бизнес, както и да дава необятен набор от услуги, с които да отговори на упованията на своите немски, български и интернационалните членове и клиенти.

ГБИТК е формалното посланичество на немската стопанска система в България, осведоми за икономическите характерности на дестинациите Германия и България и работи в полза на двустранните стопански връзки.

Областният шеф на област с административен център Варна показа икономическия профил на региона и акцентира, че Германия е скъп и един от водещите търговски сътрудници на България и извънредно високо цени немските вложения, които предизвикват стопанската система на страната ни и подсигуряват нейния резистентен напредък.

Той изрази подготвеност за цялостно подпомагане и поддръжка на съдействието сред немски и български компании и институции за възстановяване изискванията за бизнес и присъединяване в взаимни планове и начинания.

В края на срещата Марио Смърков увери гостите, че ще продължава да работи за развиването и задълбочаването на основаното преди години взаимноизгодно съдействие, подкрепено с подписано двустранно съглашение от кметовете на двете обитаеми места Варна и Хамбург.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР