На 16-ти май 2019 г. в Резиденцията на британския посланик,

...
На 16-ти май 2019 г. в Резиденцията на британския посланик,
Коментари Харесай

Ексклузивна премиера в България на новия Jaguar I-PACE – световен и европейски автомобил на годината

На 16-ти май 2019 година в Резиденцията на английския дипломат, нейно превъзходителство Ема Хопкинс, се състоя извънредната премиера на първия премиум електрически Jaguar SUV автомобил в света - новия I-PACE. Управителят на Мото-Пфое господин Атанас Фурнаджиев персонално показа пред защита аудитория заможни българи най-награждаваната кола последните месеци. За по-малко от 1 година от формалното си показване новият Jaguar I-PACE завоюва повече от 70 влиятелни интернационалните награди, измежду които: Световен Автомобил на 2019; Европейски Автомобил на 2019; Най-добър дизайн в света за 2019; Автомобил на годината в Германия; Автомобил на годината във Великобритания; Автомобил на годината в Норвегия. Със своята свръхмодерна литиево-йонна батерия с потенциал 90 кВ/ч новият Jaguar I-PACE може да измине до 470 км единствено с едно зареждане на батерията. Същата тази батерия може да бъде заредена от 0 до 80% за тъкмо 40 минути чрез специфичните електрически станции, които нормално обезпечават непрекъснат ток от 100 Kw. Новият I-PACE може да бъде зареден и чрез най-обикновен контакт от стената у дома, който дава изменчив ток от 7 Kw. Необходими са малко над 10 часа за реализиране на 80% заряд от 0%. Идеалното време за зареждане несъмнено би било през нощта, до момента в който спим. Груби калкулации демонстрират, че за 1 година при 25 000 изминати километра бихме икономисали 6 000 лева от разхода на ток по отношение на дизелов елемент на автомобил със същите параметри.

Новият I-PACE се задвижва от 2 електрически мотора, напълно създадени от Jaguar. Те са ситуирани надлежно върху предната и задната ос, предоставяйки впечатляваща мощност от 400 к.с. и 696 Nm въртящ миг. С тях I-PACE е в положение да форсира от 0-100 км/ч за впечатляващите 4,8 секунди. Чистокръвният британец се предлага с AWD задвижване, което обезпечава съвършено сцепление върху всевъзможен тип настилки. Батерията е ситуирана централно сред двете оси и разрешава идеалното систематизиране на тежестта 50:50 с доста невисок център на тежеста, което прави I-PACE извънредно безвреден.



По отношение на дизайна едно е несъмнено – на пътя няма да има различен сходен автомобил, който наподобява или се кара като I-PACE. Елегантният му, сходен на купе контур, е повлиян от супер автомобила първообраз JAGUAR C-X75. Плавните и изчистени линии на купето акцентират неговият премум темперамент, до момента в който нападателната предна решетка подсказва за смелост и мощност под капака на автомобила. За да има има съвършеното комбиниране сред изстудяване и аеродинамика, ребрата на предната решетка се отварят за изстудяване на мотора, а след това се затварят при потребност.
Не по-малко впечатляващ е и интериорът в новия I-PACE. Вниманието към всеки подробност е пословично. Всички точки на досег в купето са самостоятелно проектирани за оптимален комфорт и приятност за лидера и спътниците му. И макар че е привидно дребен SUV автомобил, новият I-PACE дава интериорно пространство, сравнимо с това на огромните SUV коли. Под задните седалки има свободно място за предпазване на преносим компютър, таблет, книга или други скъпоценни движимости. Багажникът също впечатлява с пространство – 656 литра. Когато задните седалки в автомобила се прегънат, това пространство се учеличава на 1453 литра.

Новият Jaguar I-PACE се предлага с новаторска Electric Vehicle навигационна система, която прави оценка топографията на маршрута до дестинацията и данните от предходни пътувания, в това число и жанр на шофиране, с цел да пресметна до оптималната акуратност вероятен пробег и статус на батерията. Новият Jaguar I-PACE се предлага с новаторска осведомително развлекателна система Touch Pro Duo, която се състои от 12.3 инчов екран за лидера с висока резолюция и 2 тъч скрий екрана на централната подпора надлежно 10 и 5 инча.


Ослепителният Jaguar I-PACE се предлага в България с 3 равнища на съоръжение – S, SE и HSE. Клиентът може да избира сред 12 цвята и 9 типа джанти. По отношение на интериора клиентите ще избират сред 5 типа седалки и 5 разнообразни цвята на интериора. Новият Jaguar I-PACE е към този момент разполагаем в България. Цената на автомобила стартира от 153 000 лева с Данък добавена стойност, като квотата за модела у нас е съвсем разпродадена.


НОВИЯТ RANGE ROVER EVOQUE: СИЛАТА ДА ПРИВЛИЧАШ

В Резиденцията на английския дипломат беше показан и новия Range Rover Evoque. Това е най-успешният модел в историята на марката Land Rover. За 8 години на пазара той е награден с повече от 220 влиятелни интернационалните оценки. Пионер на пазара на първокласните и компактни SUV коли, Evoque може да се гордее с близо 800 000 продажби в международен мащаб. Изискан и акуратен екстериорен дизайн, изпипани до съвършенство детайли и извънредно внимание към детайлите издигат този британец на по-високо равнище от всички останали.
Проектиран да съчетава изобретателно градския живот с бягството в измежду природата, новият Range Rover Evoque надгражда устойчивия разкош и прелест на оригинала с точно рационализиране на мигновено разпознаваемия му контур. Новата версия на модела грациозно се намества върху първокласното и усъвършенствано шаси на Land Rover, употребяващо единствено висококачествени материали. По-дългото междуосие да вземем за пример, обезпечава в допълнение пространство за коленете на пасажерите на задните седалки и повече място за предпазване на движимости. Пространството за багаж е с 10% по-голямо (591 литра), като размерът се усилва до 1 383 литра, когато седалките на втория ред се прегънат.

Новият Evoque подвига летвата и във връзка с проходимост върху всевъзможни терени в бранша на компактните първокласни SUV коли с неповторимо комбиниране на присъщи офроуд благоприятни условия и усъвършенствани технологии, с цел да обезпечи сцепление върху всевъзможни повърхности и при всевъзможни условия. Пътният луфт е 212 мм, а предният и задният ъгъл на заход са надлежно 25 и 30,6 градуса. Terrain Response 2 е налична като общоприетоо съоръжение за първи път при новия Evoque и съчетава интелигентни датчици и амортисьори с променлива неотстъпчивост, които наблюдават пътните условия на всеки 100 милисекунди. Максималната дълбочина на прегазване от 600 мм може да бъде проследявана дейно с опционалните датчици за прегазване. Ултразвуковите датчици във външните огледала от своя страна мерят тъкмо дълбочината на водата, която се извежда на централния сензорен екран.


Специално внимание заслужава и технологията ClearSight Ground View, която е реализация на концепцията на Land Rover за транспарантен челен похлупак, осигуряващ по-голяма видимост под автомобила при придвижване по провокационен терен – без значение дали преодолявате затруднение в градксата джунгла или измежду природата. Впечатляваща е и технологията ClearSight, интегрирана чрез вътрешното огледало за назад виждане, която се предлага за пръв път и само при Evoque. Тя работи чрез камера, ситуирана в основата на антената на автомобила, която показва на огледалото за назад виждане цялостна видео картина, доста по-обширна от което и да е задно огледало. ClearSight технологията е включена в най-високото съоръжение HSE, само че тя се предлага като алтернатива и за всички останали версии дружно с редица други съвременни системи в помощ на лидера. Новият Evoque изумява и с функционалността Интелигентни настройки, която употребява усъвършенствани логаритми на изкуствен интелект, с цел да научи навиците на лидера. Самообучаващата се технология разпознава водача от неговия ключ и когато той приближи автомобила, тя го „ приветства” с готова позиция на седалката и кормилото, позволявайки да бъдат регистрирани до осем профила.


Новият Range Rover Evoque идва на пазара с последно потомство Ingenium мотори, оборудвани с 9-степенна автоматизирана трансмисия. Дизеловите елементи включват мощности от 150, 180 и 240 к.с., а бензиновите мотори са с 250 и 300 к.с. Повечето 4х4 версии на Evoque с по-малкия дизелов мотор със 150 к.с са с 48-волтова електрическа батерия. Така наречения “mild hybrid” е новаторска технология, употребена за пръв път при Land Rover. През 2020 година се чака и първия plug-in хибрид. Той ще сплотява нов три-цилиндров 1.5 литров Ingenium мотор със 197 к.с. с електрически заден мотор с мощ 107 к.с., употребявайки 11.3 kwH литиeво-йонна батерия. С тях автомобилът ще може да измине 64 км. единствено на ток.

Новя инвоация в Evoque е и приложението InControl за смарт телефон, което обезпечава на клиентите непрекъсната съгласуваност с техния автомобил, без значение къде се намират по света. Клиентите могат да откриват автомобила си, да ревизират оставащия пробег, да го заключват или отключват отдалечено, както и да затоплят или охлаждат авансово купето до мечтаната температура.

Новият Evoque безспорно е подготвен за бъдещето с безжични актуализации на софтуера на информационно-развлекателните и автомобилните системи, което значи, че компактният първокласен SUV непрекъснато се усъвършенства с изминаване на времето, без да е належащо да посещавате оторизиран сервиз. За да обезпечи благоденствието на пасажерите, Evoque е оборудван с технология за йонизация на въздуха в купето. Избирайки новия Evoque, всичко това идва при Вас на извънредно наличната цена от 72 000 лева с Данък добавена стойност за 4х2 и ръчна скоростна кутия.. В допълнение получавате 5 години гаранция с включени услуги Premium service и Door-to-door.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР