На 16 септември в Самарканд китайският председател Си Дзинпин участва

...
На 16 септември в Самарканд китайският председател Си Дзинпин участва
Коментари Харесай

ШОС е от голямо значение за глобалното сътрудничество

На 16 септември в Самарканд китайският ръководител Си Дзинпин взе участие в 22-рата среща на Съвета на държавните глави на Шанхайската организация за съдействие, на която произнесе тирада със заглавие „ Да осезаем импулса на епохата, да засилим единството и сътворим благотворно бъдеще “.

Анализатори от разнообразни страни показват, че речта на китайския водач демонстрира искреността и решимостта на Пекин да предизвиква построяването на общественост на споделена орис.

Директорът на Изследователски център за Азиатско-тихоокеанския регион в Турция Селчук Чолакоглу сподели: „ Успешното развиване на ШОС е от огромно значение освен в региона, само че също по този начин и за световното съдействие “.

„ Ключът към непрестанното развиване и разширение на ШОС е, че тя отстоява правилата за мир, съдействие, партньорство, взаимно съгласие и общ разцвет “, сподели професор Гюзел Меткинова от Руско-таджикстанския университет.

Махмуд Хасан Хан, шеф на Центъра за южноазиатски и интернационалните проучвания в Исламабад, сподели, че самодейностите за общественост на споделена орис и световно развиване и сигурност, препоръчани от китайският водач, са извънредно значими за сплотеността на ШОС, която се стреми към общ разцвет. Това е повода световното въздействие на организацията да се ускорява непрестанно, акцентира той.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР