На 16 септември на 74-годишния Спас Добрев му прилошава и

...
На 16 септември на 74-годишния Спас Добрев му прилошава и
Коментари Харесай

В Момента! Шокови Уволнения В Най-Важното Място В България! Много Съмнителна Смърт!

На 16 септември на 74-годишния Спас Добрев му прилошава и стартира да диша мъчно. Съпругата му Евелина се обажда неведнъж на тел. 112, само че кола за спешна помощ идва едвам след 80 минути. Екипът откарва пациента първо в " Пирогов ", защото семейство Добреви живее в близкия кв. " Лагера ".

Спас Добрев е закаран в кардиологичния кабинет на незабавното поделение на " Пирогов ".

" Пред кабинета и вътре нямаше пациенти. Въпреки това ни посрещнаха с думите: „ Защо ни го карате, той има ли сърдечно заболяване? Казах, че има „ сърдечна непълнота ”, носех подредена директория с всичките му епикризи, лабораторни проучвания, скенери, изводи на експерти и така нататък Обясних, че до преди ден е бил на кръвопреливане в УМБАЛ „ Св. Иван Рилски ”. „ Ами, карайте си го там ” – беше отговорът. „ Може да му е паднал хемоглобинът, кой знае през вчерашния ден е бил 85, само че през днешния ден може да е 30. Не е за нас, вземайте си го, сътрудници! ” Лекарката от Бърза помощ възрази, че колата за спешна помощ им не е оборудвана и че пациентът няма да издържи до друго лечебно заведение и ще почине по пътя. Отговорът беше: „ Че при нас ли да умре… ”, споделя в отвореното си писмо до здравния министър Евелина Добрева.

Екипът на Бърза помощ още веднъж качва пациента в колата за спешна помощ и го откарва в Александровска болница, където Спас Добрев е признат, само че малко по-късно умира.

Заради случая министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров разпореди незабавни паралелни инспекции в Центъра за незабавна помощ, „ Пирогов “ и УМБАЛ " Александровска ".

Проверката в " Пирогов " е установила, че дежурният екип в кардиологичния кабинет на 16 септември не е направил вписване в болничната осведомителна система на докарания от екип на Бърза помощ Спас Добрев. Също по този начин не са документирани резултатите от осъществения обзор и не са извършени лабораторни проучвания на пациента, оповестяват от пресцентъра на болничното заведение.

При инспекцията е открито още неспазване на техническите и софтуерните правила и несъблюдение на трудовите отговорности на дежурния екип.

На базата на резултатите, шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов издаде заповеди за административни санкции – уволнения на чиновниците от дежурния екип. Имената на уволнените лекари и медицински сестри не се оповестяват.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР