На 16 септември 2023 г, в навечерието на празника на

...
На 16 септември 2023 г, в навечерието на празника на
Коментари Харесай

39 състезателя стартират в “Писта София”


На 16 септември 2023 г, в навечерието на празника на София, ще се организира „ Писта София “, в партньорство със Столична община.

Надпреварата се организира в границите на Европейската седмица на подвижността и поддържа Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL в акцията им „ Ден без починали на пътя “ в границите на Дните на безопасността  на пътя сред 16-22 септември с мото „ Остани жив! “, „ Пази живота! “.

В 27-то издание на едно от най-големите автомобилни надпревари в България ще вземат присъединяване 39 състезателя разграничени в четири класа „ Лада “, „ Спорт “, “Туринг “ и „ Макси “.

Маршрутът,  дълъг 2 км 400 м,  започва от „ Бизнес парк София “,  минава през тунела на бул. „ Александър Малинов “, моста над Околовръстното шосе, „ Геридидж Парк “ и финишира още веднъж пред „ Бизнес парк София “.

Състезанието ще продължи през целия ден. Тренировките ще се проведат от 8.00 до 12.30 ч., в 13.00ч. е формалното разкриване на конкуренцията, а стартът – в 13.30 ч. Награждаването ще се състои в 17.00 ч., като ще бъдат раздадени 27 купи.

В рамките на „ Писта София 2023г. “ феновете ще могат да се възползват от „ Дрифт Такси “.

Съвместно със Съюза на българските автомобилисти ще се организира и фамилното съревнование „ Аз и моето семейство за безвредно придвижване “!

Семейни екипи ще бъдат провокирани да покажат умения в майсторско шофиране, теоретични познания по безвредно придвижване и съответни реакции при настъпване на ПТП. Децата също би трябвало да покажат познания по сигурност на пътя и умения с велосипед или пък да нарисуват своята визия за държание на децата на пътя.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР