На 16 октомври на редица места по света се отбелязва

...
На 16 октомври на редица места по света се отбелязва
Коментари Харесай

Днес е денят на шефа! Какво се очаква от подчинените

На 16 октомври на редица места по света се отбелязва Денят на шефа. По този мотив уеб сайтът Софтскулс предлага няколко любопитни обстоятелството:
Денят на шефа се отбелязва от 1958 година на 16 октомври или в най-близкия работен ден, в случай че датата се пада през уикенда. Чества се най-вече в Съединени американски щати и Канада по концепция на Патриша Хароски, служителка в огромна застрахователна компания в Съединени американски щати - на годишнината от рождението на татко ѝ.
Идеята на този ден е чиновниците да засвидетелстват уважението си към своите началници, както и да подобрят връзките си с тях, оповестява Българска телеграфна агенция.
В Деня на шефа се чака подчинените да заобикалят борби с висшестоящите в символ на почитание към тях.
Въпреки че не е наложително, чиновниците могат да вършат дарове на шефовете си.
Според статистиката почти 40 % от началниците по света са дами.
В Съединени американски щати едвам 12 % от основните изпълнителни шефове на компании са дами.
Легендарният музикант Брус Спрингстийн е прочут с прякора Боса.
Сред известните песни, съдържащи препратки към шефа (боса), са "Big Boss Man " на Елвис Пресли и "I Love My Boss " на Moxy Fruvous.
Проучване от 2008 година, осъществено от Yahoo, открива, че 43 % от чиновниците не харесват управническия жанр на шефовете си.
Често се споделя, че чиновниците не напущат фирмите, а мениджърите.
Допитване, направено в Съединени американски щати, демонстрира, че 83 % от чиновниците хвалят началниците си, само че в същото време 32 % от тях не се подчиняват на разпорежданията им.
Денят на шефа се счита за противоречив празник, защото не всички хора считат, че чиновниците би трябвало да почитат шефовете си.
Освен в Съединени американски щати и Канада, Денят на шефа се отбелязва в Южна Африка, Индия, Ирландия, Египет, Австралия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР