На 16 октомври 2017 г. в зала 1 на НДК

...
На 16 октомври 2017 г. в зала 1 на НДК
Коментари Харесай

Светлана Захарова в главната роля на балета „Жизел"

На 16 октомври 2017 година в зала 1 на НДК българската аудитория ще бъде очевидец на следващата ювелирно-бляскава вечер с примабалерината на Болшой спектакъл, Ла Скала - Милано и Народен актьор на Русия - Светлана Захарова в основната роля на балета „ Жизел ". На сцената, Захарова ще си партнира с Денис Родкин, като настроението ще бъде преповдигнато от посетител диригента на Болшой спектакъл маестро Павел Клиничев, който с хубав фасон, изтънчено ще ни сервира блестящата интерпретация на това произведение дружно с Оркестъра на Националната опера и балет.

По мотив идното и зрелище ето и някои забавни обстоятелства за проектите на балерината за бъдещето и персоналния и живот:

Диамант с нейното име: На 23 април 2016 година с името " Балерина Светлана Захарова " назовават елмаз придобит в Якутия с тегло 58,4 карата. Той е наименуван по този начин от специфичната Комисия за именуване на получени диаманти над 50 карата с бижутерийни качества.

Идеята да стане балерина е на нейната майка, само че примата откровено се надява, че е изпълнила всичките и упования. Успяла е да комбинира естествените данни, положителното учебно заведение и упоритата работа. Обучението й в Москва е друго от Санкт Петербург. В Болшой спектакъл всеки танцьор има право и опция да опита разнообразни неща и да употребява качествата си на 100%.

За ролята на съветското балетно учебно заведение през днешния ден пред света споделя: „ В страната има доста надарени деца, а учителите в хореографските ни учебни заведения са прелестни. Днес на процедура няма спектакъл в света, където нашите танцьори да не вършат представления и нашите учители да не са преподавали. Ако Западът е насочен към актуалната хореография, то съветското учебно заведение несъмнено е по-силно най-вече в класиката ".

„ Класика в балета - това е най-трудното, освен за мен. Класиките в света са добре танцувани. Но аз се интересувам от опциите за придвижване на актуалната хореография. Смятам, че съм гъвкава балерина. Когато експортирам своите солови концерти, в моята стратегия главно е застъпена модерна хореография. Повече ми харесва да танцувам класиката като пиеса. Сега работя интензивно върху актуалния репертоар. Искам да работя в разнообразни жанрове - това е значимо и забавно за мен. "

" Този, който споделя, че е изтощен от вниманието и славата му е в тежест, съгласно мен просто е неоткровен. За мен това не е тежест, в противен случай - изпитвам задоволство. Тя е нещо към което се стремях още от учебно заведение, нещо за което непрестанно и непрекъснато работим. И аз ще върша същото по-нататък, да построявам своята балетна кариера. Но, несъмнено, когато сте в избран статус на " звезда ", това значи, че доста пъти усилваш отговорността и нямаш право на никакви неточности. Следователно е належащо да се работи все по-усърдно ", това е коментарът й за славата.

За времето в което си почива споделя: " Животът по време на турне и огромения брой осъществявания е толкоз уморителен, че е неосъществим без отмора. Разбирам добре, че от време на време е по-добре да пропуснете нещо, а по-късно да го извършите повече и по-добре. Балетът може да се назова непринуден труд. Но балетът е моят живот, моята специалност, в която съм от 10-годишна и без която не мога да живея ".

За фамилията:
„ Нямах никакви съмнения по въпроса. Аз и цялото ми семейство чакахме това, тъй че когато се роди щерка ми, всички бяха щастливи - Аз, брачният партньор ми и майка ми. Раждането на дете е специфичен, решителен миг в живота. Името на щерка ми, Анна е обещано съгласно светиите - от църковния календар. Тъй като аз и брачният партньор ми - цигуларят Вадим Репин - постоянно пътуваме, образованието на Анечка се дължи на майка ми. Отначало тя е посветила живота си на мен, а в този момент е изцяло отдадена на грижите за внучката си. Съпругът ми постоянно идва, без значение къде съм. Винаги се опитваме да се срещнем, където и да е по света. "

За щастието в персоналния живот:
„ Да, щастлива съм. И двамата с Вадим служим на изкуството: аз съм балет, а брачният партньор ми - музика. Разбираме се взаимно. Ние обичаме да вървим на пиеси и концерти дружно, а по-късно да обсъждаме какво сме видели. Мнозина споделят, че незабавно щом изоставен стените на театъра неотложно не помнят за него и минават към други неща. Ние постоянно мислим за изкуството и споделяме - ние го притежаваме вътре в нас по някакъв метод. Музиката и балетът съществуват дружно, неотдавна за пръв път поехме риска да участваме дружно в Швейцария, където се организира фестивалът на изкуствата, в който се показват разнообразни жанрове: артисти, танцьори, музиканти, читатели. Получавахме доста предложения от този конгрес от доста години, като най-сетне намерихме " прозорец ", свободен за двама ни. Ще създадем и взаимен план, в който ще свири Вадим, а аз ще танцувам по музиката му.

За идните проекти:
Пътува по целия свят и за нея е значимо, човек да бъде разговорлив, съсредоточен.
Програмата и е прекомерно наситена. Предстоят и планове в Милано, Лондон,Токио, Москва, Санкт-Петербург, Пекин.. и това е единствено част от календара.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР