На 16 ноември от 19часа в Доходно здание русенци ще

...
На 16 ноември от 19часа в Доходно здание русенци ще
Коментари Харесай

Италианското сопрано Аннализа Д`Агосто с дебют в операта “Турандот” на русенска сцена

На 16 ноември от 19часа в Доходно здание русенци ще имат опцията да чуят Аннализа Д`Агосто, сопран от Италия, която ще извърши ролята на Лиу в операта на Пучини „ Турандот “.

“Да пея в Русе за мен е като да пея в моя роден град! Имам доста другари в Русе, които обичам извънредно доста и ги считам за свое второ семейство. Това, че тук е сестра ми Мария Д`Агосто /сценичен дизайнер на Русенска опера/, която се омъжи за русенец, цигулар в оперния спектакъл, е още една причина да обичам този град. Намирам го за доста привлекателен и хубав. Когато съм тук се усещам като вкъщи си ", казав ефира на Дарик радио - Русе оперната певица.

" Изключително съм щастлива да тълкувам ролята на Лиу от операта “Турандот ”, дебютна за мен и доста комплицирана, само че работата по нея ми даде толкоз страсти! Лиу е сензитивна жена, изпълнена с обич, която се бори за нея, до момента в който не протяга ръка на живота си. Това е нещо в действителност доста прочувствено и нейното пеене, сладко и ефирно първоначално, се трансформира в действие и увереност най-после. Когато ми предложиха тази роля, трябваше да работя доста, с цел да ѝ предам точните прочувствени нюанси и се надявам да съумея да извая същността на героинята си.Благодаря на шефа на Държавна опера – Русе Пламен Бейков за предоставената опция да се изявя на русенска сцена! ”, заявиАннализа Д`Агосто.

Известната италианска оперна певица, след своя дебютна Русенска сцена в операта “Турандот ”,ще стопли сърцата на ценителите на Вечното изкуство с Концерт от Неаполитански канцонети. Публиката ще може да се наслаждения на “Неаполитански напеви ” на 21 ноември от 19 часа в зала “Европа ” на Доходното здание.

Цялото изявление сАннализа Д`Агосто чуйте в атачмънта:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР