На 16 месеца лишаване от свобода бяха осъдени от Районния

...
На 16 месеца лишаване от свобода бяха осъдени от Районния
Коментари Харесай

16 месеца затвор за баща и син, нанесли телесни повреди на полицаи в Столипиново

На 16 месеца отнемане от независимост бяха наказани от Районния съд в Пловдив наказани 47-годишният Румен Маринов и 26-годишният му наследник Николай Маринов за нанесен побой над полицейски чиновници, като похищението е осъществено на 23 март 2017 година в региона на последна спирка на градския превоз в ромския квартал „ Столипиново ”. Циганите татко и наследник бяха приети за отговорни за това, че в съучастничество като съизвършители са използвали мощ за да принудят орган на властта – двама полицейски чиновници от Областна дирекция на МВР-Пловдив, да не извършат инспекция за определяне на самоличността на лица, нарушаващи публичния ред – закононарушение по член 269 ал.1 по отношение на чл.20 алинея 2 по отношение на алинея 1 от Наказателния кодекс, и за това, че са предизвикали на двама полицейски чиновници леки телесни повреди при осъществяване на службата им – закононарушение по член 131 алинея 2 по отношение на член 130 от Наказателен кодекс.

Румен Маринов е наказан и за безчинство, осъществено с извънреден цинизъм и смелост – закононарушение по член 325 алинея 2 по отношение на алинея 1 от Наказателния кодекс. Той ще лежи година и 4 месеца в Пловдивския затвор при първичен общ режим, до момента в който синът му Николай Маринов ще изтърпява присъдата си при първичен непоколебим режим. Освен това 26-годишният ром ще излежи и настрана наказване от още две години отнемане от независимост, наложени му по условна присъда, тъй като горепосочените действия са осъществени в изпитателния период. Делото е прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, като Румен и Николай Маринов са признали виновността си и по тази причина присъдите им са понижени с по 1/3.

На 23 март 2017 година Румен и Николай Маринови събрали родственици и другари от Столипиново, с цел да ги почерпят за раждането на своя внук и наследник на улица „ Крайна ” на последна спирка на рейсовете от градския превоз. Около 11,30 часа гражданин на квартала подал сигнал на тел. 112 за прекомерно мощна музика и двама полицейски чиновници отишли на инспекция, като на място разбрали, че става дума за фамилно празненство. Обвиняемите даже били наели дисководещ, който употребявал мощна озвучителна уредба. Полицаите ги предизвестили да понижат музиката, като им дали период от 15 минути, който обаче не бил спазен. Поради несъблюдение на разпореждането, чиновниците на Министерство на вътрешните работи поискали персоналната карта на Румен Маринов, само че той отказал да им я даде и ги заплашил, че „ ще ги уволни “. Те се пробвали да го отведат до полицейския автомобил, при което Румен Маринов почнал да ги дърпа, бута и да буйства. През това време Николай Маринов блъснал единият от служителите на реда в региона на лицето, с което му предизвикал травма на дясното око. След това Румен Маринов нанесъл удари в региона на тялото на другия полицейски чиновник, с което му предизвикал травматични отоци и кръвонасядания, написа в обвинителния акт на Районна прокуратура-Пловдив. После двамата роми напуснали местопроизшествието и се укрили се от органите на Министерство на вътрешните работи, само че по-късно били арестувани. Понастоящем побойниците татко и наследник се намират в пандиза в Пловдив.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР