На 16 май единият от близнаците Динкови от Цалапица, които

...
На 16 май единият от близнаците Динкови от Цалапица, които
Коментари Харесай

Близнаците Динкови, заровили трупа на Митко от Цалапица, планирали бягство?

На 16 май единият от близнаците Динкови от Цалапица, които са в ареста за укривателство на закононарушение, се чака да бъде пуснат на независимост. Тяхната защитничка Светлана Званчева е поела ангажимент това да се случи другия месец, научи Lupa.bg от източници от правосъдната палата.

Според майката на убития Димитър Малинов Валентин и Борислав Динкови не са укриватели, а съучастници в закононарушението. Те са помогнали на Рангел Бизюрев да пребие до гибел 24-годишния юноша. Незнайно за какво обаче проверяващите не се пробват да схванат дали Рангел е имал съучастници. Както е известно той и двете момчета дават разнообразни показания за умъртвяването на младежа. Следственият опит не е изработен на вярното място, а записите от камерите в Цалапица не са прегледани. Втори следствен опит е отхвърлен. Чат на бащата на близнаците, с който медията ни разполага, загатва за предоставяне на пари за покриване на случая. Дали това е правилно, би трябвало да се откри от криминалисти, които не са локални, с цел да няма злоупотреби, както и от прокуратурата на различен град по същите аргументи.

Публично знае се, че полицията е забавила следствието на убийството на Митко, а прокуратурата не е направила нужните разпити. Все още нямаме формален отговор на въпроса дали близнаците Динкови са готвили бягство в чужбина след намиране натрупа на Митко. Жители на Цалапица настояват пред медията ни, че родителите на момчетата са им извадили експресно интернационалните паспорти, а самите те отпътували за Приморско, където са и хванати.

Не е ясно и за какво близо 9 месеца след гибелта на младежа неговите баба и дядо да са викани в прокуратурата, с цел да бъдат осведомени с правата им на пострадали. Това можеше да се случи още през юли, когато е осъществено закононарушението. Защо още веднъж се тича след вятъра и каква е задачата на разкарването на възрастните хора?!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР