На 16 май единият от близнаците Динкови от Цалапица, които

...
На 16 май единият от близнаците Динкови от Цалапица, които
Коментари Харесай

Разследване на Lupa.bg: Близнаците Динкови, заровили трупа на Митко от Цалапица, планирали бягство?

На 16 май единият от близнаците Динкови от Цалапица, които са в ареста за укривателство на закононарушение, се чака да бъде пуснат на независимост. Тяхната защитничка Светлана Званчева е поела ангажимент това да се случи другия месец, научи Lupa.bg от източници от правосъдната палата.



Според майката на убития Димитър Малинов Валентин и Борислав Динкови не са укриватели, а съучастници в закононарушението. Те са помогнали на Рангел Бизюрев да пребие до гибел 24-годишния юноша. Незнайно за какво обаче проверяващите не се пробват да схванат дали Рангел е имал съучастници. Както е известно той и двете момчета дават разнообразни показания за умъртвяването на младежа. Следственият опит не е изработен на вярното място, а записите от камерите в Цалапица не са прегледани. Втори следствен опит е отхвърлен. Чат на бащата на близнаците, с който медията ни разполага, загатва за предоставяне на пари за покриване на случая. Дали това е правилно, би трябвало да се откри от криминалисти, които не са локални, с цел да няма злоупотреби, както и от прокуратурата на различен град по същите аргументи.

Публично знае се, че полицията е забавила следствието на убийството на Митко, а прокуратурата не е направила нужните разпити. Все още нямаме формален отговор на въпроса дали близнаците Динкови са готвили бягство в чужбина след намиране натрупа на Митко. Жители на Цалапица настояват пред медията ни, че родителите на момчетата са им извадили експресно интернационалните паспорти, а самите те отпътували за Приморско, където са и хванати.

Не е ясно и за какво близо 9 месеца след гибелта на младежа неговите баба и дядо да са викани в прокуратурата, с цел да бъдат осведомени с правата им на пострадали. Това можеше да се случи още през юли, когато е осъществено закононарушението. Защо още веднъж се тича след вятъра и каква е задачата на разкарването на възрастните хора?!  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР