На 16 май 2021 г. започва изпълнението на проекта за

...
На 16 май 2021 г. започва изпълнението на проекта за
Коментари Харесай

Автогара Плевен затваря за основен ремонт от 16 май

На 16 май 2021 година стартира осъществяването на плана за главен ремонт, използване на ограничения за енергийна успеваемост, налична среда и нова навесна структура на Автогара – Плевен. Във връзка със стартирането на строително-монтажните работи кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед за прекратяване използването на Автогарата като начална, междинна и последна спирка на всички междуселищни автобусни линии от републиканската, регионалната и общинската транспортни схеми, считано от 16 май 2021 година Автоспирка ще има на ул. „ Иван Миндиликов “ № 6 /до Автогарата/.

Автогара Плевен е въведена в употреба през 1966 година, обектът е с разгърната застроена повърхност 1 672,4 кв. м. През годините на употреба в постройката са направени голям брой най-вече козметични поправки, което е довело до многообразие на стилове и материали и загуба на функционално значение. Фасадата е непокътната в истинския си тип, само че от неналичието на подобаваща система за отопление и изстудяване в огромна част от пространствата са инсталирани климатици, чиито външни тела са пръснати по всички фасади и нарушават архитектурната визия на постройката. Обособената територия за придвижване и престой на рейсовете е в извънредно неприятно положение – както образно, по този начин и функционално. Външните стоянки не оферират комфорт на пасажери и превозвачи - липсват козирки, пейки и озеленяване, автобусният плац е със мощно амортизирана настилка, липсва ограда. През 2018 година беше осъществена категоризация на Автогара Плевен и все още тя е трета категория, след ремонтните действия тя ще дава отговор на условията за първа категория.

По плана за ремонт Автогара Плевен ще има разнообразни съгласно предназначението им типове гишета; чакалня с повърхност над 100 кв. м и с места за сядане на повече от 50 индивида, с отопление, климатизация и вентилация; помещение за приемане и запазване на багаж; тоалетни с умивалници за пътниците; помещение за майки с деца с отопление и обезпечени места за сядане, оборудвано с мивка и маса за повиване на бебета; помещение за оказване на първа долекарска помощ, оборудвано с всичко необходимо; подемна платформа или рампа за напредване на инвалидна количка, които да обезпечават достъпа до рейсовете и други

Входът и изходът в зоната за придвижване и престой на рейсовете ще се реализират посредством бариери, оборудвани с камери за различаване на номера, ще има и лека ажурна ограда на обособената територия за придвижване и престой на рейсовете. Предвижда се създаване на най-малко 8 бранша за заминаващи и преминаващи рейсове, както и най-малко три бранша за идващи рейсове, всички оборудвани с навеси, ще бъде самостоятелен наличен за лица с понижена пъргавина маршрут от улицата до Автогарата и от нея до рейса. Предвижда се монтирането на осведомителни електронни табла за идващи и заминаващи рейсове, за часовото време, лист на обслужваните рейсове, а на всеки бранш би трябвало да има електронна табела с имената на крайните пунктове на линиите от съответното направление.

Ремонтът е на стойност 2 683 173.86 лева /с ДДС/.Собственият принос на Община Плевен е 115 912,87 лева, останалата част от средствата са от поемането на дълготраен дълг под формата на заем/ заем от „ Регионален фонд за градско развиване ” АД и Банка ДСК АД – съфинансираща институция, след решение на Общинския съвет – Плевен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР