На 16 март в плувния басейн на СУ Христо Ясенов

...
На 16 март в плувния басейн на СУ Христо Ясенов
Коментари Харесай

Олимпийската шампионка Таня Богомилова даде старт на първия турнир по плуване в Етрополе

На 16 март в плувния басейн на СУ „ Христо Ясенов " се организира първият шампионат по плуване в гр. Етрополе. Негов уредник е Община Етрополе взаимно с Клуб „ Спорт и здраве-Етрополе ", Клуб на миньора и минното дело към Елаците-Мед - Етрополе " /КММД/ и учебното заведение хазаин СУ „ Христо Ясенов ". Основната цел на шампионата е да се разпространява и развива плувният спорт измежду децата в общината.

Официален посетител на събитието бе единствената олимпийска шампионка на България по плуване Таня Богомилова. Тя бе тук по покана на кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров, който участва дружно със зам.-кмета Ивайло Георгиев и инж. Иван Мишев - ръководител на Клуб " Спорт и здраве " и други посетители.

Откриване на шампионата стартира с едноминутно безмълвие и свеждане на глави в памет на умрелия българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Председателят на КММД Петя Пенкова даде думата за одобрение на кмета инж. Владимир Александров като акцентира изключителните му персонални заслуги, прелестното плувно оборудване да проработи на цялостни обороти. От своя страна инж. Александров благодари за поддръжката на хората, помогнали му в това начинание, и най-много на треньора Владимир Сапаревски, който се е съгласил да пристигна да тренира плуване с децата на община Етрополе.

„ С този шампионат започваме да пишем история. Уверявам ви, че нашият басейн е един от най-хубавите и модерни закрити учебни басейни в София област, а може би и в цяла България. Работим сполучливо в партньорство с Министерство на младежта и спорта и се надявам в близко бъдеще нашата база да послужи и на други плувци отвън общината ни. Пожелавам триумф на състезателите и дано най-хубавият победи ", съобщи още инж. Владимир Александров.

Легендата на българското плуване Таня Богомилова сърдечно благодари за поканата и се обърна към състезателите с думите: „ Искам да ви пожелая на първо място да сте здрави и да продължавате да плувате, тъй като това е най-хубавият спорт, който извайва телата ви ".

В надпреварата взеха присъединяване над 220 деца и възпитаници от общините Етрополе, Правец и Ботевград на възраст от 4 до 18+ години. Първи демонстрираха плувните си умения 4-годишните бъдещи първенци и получиха заслужени аплодисменти за смелостта и усърдието.

Родителите и околните на състезателите имаха опция да гледат представянето им на изнесени екрани в предверието на басейна, както и онлайн в YouTube.

Останалите възрастови групи премериха сили в дистанции 50 м и 100 м свободен жанр, кроул и бътерфлай. Плувците от 4 годишна възраст до 6 клас плуваха единствено в дисциплината свободен жанр, а по-големите от 7 до 12 клас се състезаваха в две дисциплини - кроул и бътерфлай.

Резултатите отчиташе четиричленна съдийска комисия отпред с Цветанка Николова. След оспорвана конкуренция завоюваха най-хубавите, само че за проявено усърдие и сполучливо показване на всички участници бяха връчени грамоти и медали.

Сред спечелилите блестящо се открои осмокласничката Анита Стоянова, която завоюва 4 златни медали в свободнен жанр и бътерфлай, два от които в по-горната възрастова група.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР