На 16 и 30 април онлайн ще се състоят още

...
На 16 и 30 април онлайн ще се състоят още
Коментари Харесай

Пускат още две пробни матури по БЕЛ за зрелостниците

На 16 и 30 април онлайн ще се състоят още две пробни матури по български език и литература за 12-и клас, напълно съобразени с новия формат на Министерството на образованието и науката (МОН). Възможността за учениците да тестват знанията преди действителния изпит дават от издателството " Клет България ", оповестиха уредниците, представени от Българска телеграфна агенция.  

Участниците ще могат да създадат изпита в комфортно за тях време - онлайн матурата ще е налична през целия ден на двете оповестени дати. След явяване на изпита, всички ще получат справедлива противоположна връзка от специалисти оценители за цялостното им показване - на тестовата част, на отворените въпроси и на есето или съчинението.

С организирането на тези пробни матури издателството дава опция на дванадесетокласниците да добият действителна представа за новия модел, по който за първи път тази година ще се състои наложителният държавен зрелостен изпит.

До момента се състояха две пробни онлайн матури - на 2 и 9 април, като доста възпитаници изпробваха знанията си и получиха визия за пропуските си в образователния материал. Всички те имат опцията още веднъж да тестват знанията си и да схванат дали са ги надградили, с цел да се показват по-добре на идните дати.

" Реалният държавен зрелостен изпит по български език и литература наближава и всички дванадесетокласници би трябвало да се активизират, в случай че желаят да реализират положителни резултати, които да са им потребни по-късно. Тези пробни матури ще им дадат скъпа информация за това в кои области са пропуските им и на кои елементи от образователния материал би трябвало да наблегнат. Не по-малко значим е факторът, че с явяването на пробни матури учениците получават по-голяма убеденост за действителния изпит ", разяснява плановият началник от издателството Бояна Табакова.

" Клет България " създаде и онлайн курсът " М@турата " за подготовка за държавния зрелостен изпит по български език и литература за дванадесетокласници от цялата страна. Обучението е напълно съобразено с новия формат на МОН, а ментори са преподаватели от едни от най-елитните софийски гимназии. Освен структурираната информация, която те дават, програмата включва и огромен набор от цифрови запаси за упражнение, мисловни карти, електронна христоматия и скъпи препоръки от психолог за справяне със напрежението около изпита.

За всички участници има записи от срещите, до които имат достъп по време на целия курс. Преди началото на образованието се състоя безвъзмездна пробна матура, както и междинна такава по време на курса, като резултатите демонстрират, че 60 % от учениците са подобрили доста резултата си по отношение на първата матура. Обучението ще приключи с крайна пробна матура, с която учениците ще схванат доколко са готови за действителния държавен зрелостен изпит.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР