На 16 и 17 юли в Хисаря се проведе 9-то

...
На 16 и 17 юли в Хисаря се проведе 9-то
Коментари Харесай

Берковица с нови постижения на международен конкурс в Хисаря /снимки/

На 16 и 17 юли в Хисаря се организира 9-то издание на интернационалния конкурс „ 15 лалета “. Той се организира в 2 посоки – за занимателна ария и за ария от творчеството на Мими Иванова и Развигор Попов. Конкурсната стратегия бе разграничена на 2 стадия, като на втория стадий бяха позволени единствено наградените до III място от първия. Това прави високо равнището на състезанието, където си дадоха среща реализатори измежду деца и юноши от цялата страна - солисти, дуети, вокални обединения от най-хубавите национални школи от София, Пловдив, Бургас, Сливен, Добрич, Севлиево и други градове.
На тазгодишното издание Берковица се показа почтено за първи път на този фестивал, като възпитаниците от Народно читалище „ Иван Вазов - 1872 “ с началник Камен Пунчев завоюваха три втори места: Вокална групировка „ Лачени обувки “, дует Яна и Блогослава Михови и дует Никол Иванова и Елина Тодорова и едно трето място на Никол Иванова. Формация „ Лачени обувки “ бе наградена и с ваучер за пътешестване до една от три дестинации, като едната от тях е в чужбина.
Със своето присъединяване в състезанието децата от Берковица впечатлиха доста посетители на събитието, което бе мотив да бъдат поканени за присъединяване и в други състезания в страната и чужбина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР