На 16 и 17 февруари държавният глава Румен Радев Румен

...
На 16 и 17 февруари държавният глава Румен Радев Румен
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев ще бъде на официално посещение в Република Македония

На 16 и 17 февруари президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила ще бъде на публично посещаване в Република Македония, по покана на президента Георге Иванов. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

По време на визитата си българският президент ще организира срещи с президента на Република Македония Георге Иванов, с министър-председателя Зоран Заев и с ръководителя на Събранието на Република Македония Талат Джафери.

Ключови тематики на визитата ще бъдат осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие, утвърден от Република България и Република Македония, както и поддръжката на България за европейската и евроатлантическата интеграция на Република Македония. Ще бъдат разисквани и ограниченията за усилване на търговско-икономическия, културния и просветителния продан сред двете страни, както и взаимните планове за транспортна и инфраструктурна съгласуваност.

През първия ден на визитата си Румен Радев ще сервира цветя на гроба на Гоце Делчев в православната черква „ Свети Спас “ в Скопие. На 17 февруари президентът ще взе участие във конгрес с присъединяване на управленията на стопанските камари на двете страни. В програмата на президента са планувани и диалози с водачи на парламентарно показани политически партии в Македония.

В ръководената от президента делегация вземат участие представители на изпълнителната, законодателната и локалната управляващи, на българското православно духовенство, както и на българските икономически камари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР