На 16 и 17 април 2022 г., събота и неделя

...
На 16 и 17 април 2022 г., събота и неделя
Коментари Харесай

Русенци могат да предадат пластмасови капачки на паркинга на хотел Дунав

На 16 и 17 април 2022 година, събота и неделя в 28 града ще се организира пролетна акция за събиране на пластмасови капачки и алуминиеви кенове, които да бъдат рециклирани от самодейността „ Капачки за бъдеще “.

Събраните от тях средства ще бъдат употребявани за жизненонеобходимо здравно съоръжение в страната.

В София пилотно ще се събират и смачкани пластмасови бутилки.

От основаването си, идеята е дарила две особено оборудвани детски коли за спешна помощ, кувьози за 22 общински лечебни заведения в страната, здравна инсталация за детски и неонатлани отделения и други. През октомври предходната година, самодейността „ Капачки за бъдеще “ за първи път приемаше алуминиеви кенчета, които да са в помощ на идеята. Със събраните и рециклирани в границите на есенната акция кенчета първата в България офроуд кола за спешна помощ беше оборудвана с дефибрилатор, бутилка за О2, перфузор и друга нужна здравна инсталация.

Алуминиевите кенове са едни от най-екологичните опаковки за питиета, защото алуминият може да бъде рециклиран безпределно доста пъти и на 100%. При разделно събиране, рециклираните алуминиеви кенове могат да бъдат още веднъж употребявани единствено след 60 дни. Чрез присъединяване в акциите на „ Капачки за Бъдеще “, всеки може да способства освен за преработването на инвестиции алуминий, само че и ще поддържа една благородна и стойностна идея.

В Русекапачките и кенчетата могат да бъдат излъчени от 10:00 до 13:00 часа на паркинга на хотел "Дунав ".

От редакцията на Dunavmost призоваваме русенци да се включат в благородната идея!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР