На 16 февруари Reuters съобщи, че Binance.US, работеща под името

...
На 16 февруари Reuters съобщи, че Binance.US, работеща под името
Коментари Харесай

Чанпен Джао предполагаемо получил над $400 милиона от Binance.US

На 16 февруари Reuters заяви, че Binance.US, работеща под името BAM Trading, е трансферирала към $404 милиона от сметка в Silvergate Bank на компания за търговия, ръководена от основния изпълнителен шеф на Binance Чанпен Джао, наречена Merit Peak Ltd.

Този трансфер е осъществен в края на 2020 година и първото тримесечие на 2021 година

Докладът допуска, че основният изпълнителен шеф на Binance Чанпен Джао има допустима финансова връзка с Binance.US, макар че от 2019 година насам двете компании работят настрана. Той също по този начин допуска, че Binance може да има надзор върху финансите на Binance.US.

Според регулаторите, представени от Reuters , неналичието на обществено обявяване по този въпрос е основала спор на ползи. Въпреки това медията не можа да дефинира източника на трансферираните средства и дали те принадлежат на клиенти на Binance.US.

Внезапното овакантяване на някогашния основен изпълнителен шеф на Binance.US, Катрин Коули, по същото време, когато са осъществени тези транзакции, повдига спомагателни въпроси.

Съобщава се, че Коули е забелязала необикновените транзакции и е разпитала личния състав на Binance.US, преди да напусне компанията.



Binance.US не разяснява транзакциите, само че твърди, че информацията, получена от Reuters, не е съответстваща. Binance.US също по този начин съобщи, че Merit Peak не употребява нейните услуги за търговия, а Reuters заяви, че от този момент активността на Merit Peak е прекъсната.

Тази връзка сред Binance.US и Merit Peak притегли вниманието през февруари 2022 година, когато се появиха известия, че Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати проверява разнообразни сътрудници на борсата, в това число Binance.US, която за първи път получи призовка през 2020 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР