На 16 април, в Деня на Българската конституция и в

...
На 16 април, в Деня на Българската конституция и в
Коментари Харесай

Окръжният съд във Варна с инициатива за Деня на юриста

На 16 април, в Деня на Българската конституция и в границите на обичайна самодейността " Ден на отворените порти “, под надпис " Съдът от близко ", Варненският областен съд ще посрещне възпитаници от СУ по филантропични науки и изкуства " К. Преславски " - Варна. Гости ще бъдат ученици от 11 клас, компетентност " Съдебна администрация “.

В 11:00ч. в залата на Гражданско поделение, учениците ще бъдат посрещнати в Окръжен съд – Варна от ръководителят на съда арбитър Марин Маринов и ще показват симулиран правосъден развой по наказателно дело за пътно-транспортно произшествие, приключило със гибел.

Техни ментори в подготовката, траяла няколко седмици, бе наказателния арбитър от Варненския областен съд – Румяна Петрова, както и Албена Ковачева – техен учител по " Право “ в гимназията. По време на визитата учениците ще имат опция да прегледат правосъдната палата и да научат повече за работата на правосъдните чиновници. СУ по филантропични науки и изкуства " К. Преславски " - Варна е един от сътрудниците на Окръжен съд – Варна в просветителната стратегия " Съдебната власт - осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР