На 16 април Си Дзинпин се срещна с германския канцлер

...
На 16 април Си Дзинпин се срещна с германския канцлер
Коментари Харесай

Си Дзинпин се срещна с германския канцлер

На 16 април Си Дзинпин се срещна с немския канцлер Олаф Шолц.
Китайският ръководител посочи, че сред двете страни не съществуват спорове в ползите и няма взаимни закани в областта на сигурността. Китайско-германското съдействие е от изгода и за двете страни, както и за целия свят. Си Дзинпин уточни, че индустриалните вериги и веригите за доставки на Китай и Германия са надълбоко преплетени, а пазарите на двете страни са мощно подвластни един от различен. Взаимноизгодното съдействие сред Китай и Германия не е „ риск “, а добър късмет за основаване на общо бъдеще и гаранция на стабилността на двустранните връзки.
Шолц съобщи, че през миналите 2 дни членовете на немската делегация са посетили Чунцин, Шанхай и други места, където със личните си очи са били очевидци на големите достижения в развиването на китайската стопанска система. Германия желае да продължава да ускорява двустранните връзки и да задълбочава двустранния разговор и съдействие в разнообразни сфери. „ Очакваме още поощряване на взаимния продан в региона на образованието и културата, което е извънредно значимо за двете страни и за света. “
Двамата държавни глави размениха отзиви по въпросите за украинската рецесия, спора сред Палестина и Израел и други интернационалните и районни въпроси.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР