На 16 април пациентка на МБАЛ Д-р Иван Селимински“, гр.

...
На 16 април пациентка на МБАЛ Д-р Иван Селимински“, гр.
Коментари Харесай

Родилката, транспортирана със „Спартана“, е в Токуда, лекарите се борят за живота ѝ


На 16 април пациентка на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “, гр. Сливен е превозена през авиобаза Безмер със аероплан „ Спартан “ до София, където е приета в болница в реанимацията на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. На 13 април дамата постъпва в МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “, диагностицирана с отлепена плацента и голяма кръвозагуба, довели до сериозно положение на пациентката. Лекарите в сливенската реанимация, установяват бъбречна и чернодробна непълнота. Това постанова нуждата дамата да бъде преведена до лечебно заведение с по-високо равнище на подготвеност. След разискване на случая сe стига до решение пациентката да бъде трансферирана в клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на УМБАЛ Токуда. Преди това е осъществена предварителна клинична подготовка и въз основа на вторична оценка е решено незабавното превозване на пациентката по въздух.

Първоначално родилката е превозена с реанимобил от Сливен до Безмер, а по-късно със аероплан до София. По информация на лечебното заведение реанимационните мероприятия не престават, като лекарите поставят всички нужни старания и грижи за пациентката.

Организацията на медицинския превоз по въздух с боен аероплан „ Спартан “ беше направена през вчерашния ден, 16 април, след отправено искане от сливенската болница до министъра на опазването на здравето. Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев и министърът на защитата Димитър Стоянов сътвориха нужната съгласуваност за осъществяването на полета. На борда на самолета с изключение на екипажа на Военновъздушните сили беше и реанимационен екип на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, управителен от проф. доктор Николай Младенов.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР